Tuka nakon trke u Monacu: Bio sam težak, ali sam ispunio svoj cilj pred London

/

Prije utrke u Monacu Tuka je upisao pobjede na mitinzima u Padovi, Luzernu i Velenju, dok je na dvoranskom mitingu u Birminghamu bio drugi. Napor u proteklih deset dana uzeo je maha što se moglo vidjeti na sinoćnjoj utrci, ali cilj da ide ispod 1:45,00 Tuka je ispunio ulaskom kroz cilj s vremenom od 1:44,94.

“Ja sam stvarno prezadovoljan rezultatom i cilj mi je bio ići ispod 1:45,00 prije Londona jer treniram sve vrijeme, a i zadnjih deset dana imao sam tri jake trke. U utorak sam radio sprinteve uzbrdo, a prije toga u nedjelju imao trku u Padovi gdje sam trčao 1:45,61 i zbog toga sam u sinoćnjoj utrci bio malo težak”, kazao je Tuka te pojasnio da mu je zbog toga nedostajalo snage u prvom krugu.

U narednom periodu Tuku očekuje odmor i pripreme za nastup na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu.

“Sinoćnji rezultat daje mi dobro samopouzdanje za London jer sam ispunio svoj cilj uprkos teškim danima prije utrke. Poslije povrede u dvorani, propustio sam važan dio treninga u martu, tako da sam se treninzima vratio tek od 20. aprila. Sada slijedi blago opuštanje pred London gdje ću biti u puno boljoj formi”, zaključio je Tuka.

Svjetsko atletsko prvenstvo bit će održano u Londonu od 4. do 13. augusta.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Evo koliko koštaju najskuplji stan i kuća u BiH, ali i gdje su najjeftiniji stanovi na Balkanu!

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini stalno raste,...

Četrdeset zaposlenika UIO palo na ispitu općeg znanja, neki su premješteni na niže pozicije

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne...

Vlada FBiH izdvojila 533.000 KM za podršku domaćinstvima pogođenim poplavama

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, svjesno izazova s...

Slijedi li kolaps energetskog sistema u Federaciji BiH?

 Energetski sistem u Federaciji BiH je u velikim problemima,...