SAVEZ PENZIONERA FBIH ODLUČIO: PROTESTI 14. SEPTEMBRA

/

Penzioneri Federacije BiH će protestirati 14. septembra. Ovako je odlučio Izvršni odbor Saveza penzionera Federacije. Do odlaganja može jedino doći ukoliko avgustovska penzija bude isplaćena na vrijeme i to sa uvećanjem od 10 procenata. Penzioneri traže i da sve naredne penzije budu uvećane za 10 procenata.

Glavni povod za nezadovoljstvo je težak materijalni i socijalni položaj penzionera koji je rezultat stalnog rasta životnih troškova.

Do sada, federalna Vlada nije imala sluha za zahtijeve penzionera, pa do 1. jula, do kada je Savez penzionera dao rok Vladi za usvajanje novog Zakona o PIO i za povećanje svih penzija za 10 procenata, pozitivan odgovor penzionerima nije stigao.

zosradio.ba/bhrt.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Međunarodni aerodrom Sarajevo: Od danas putnicima dostupna usluga Fast track/ Brzi prolaz

Po uzoru na mnoge evropske i svjetske aerodrome, od...

Zabilježen pad prometa nekretnina u BiH, slijedi li i pad cijena?

Pad prometa nekretnina, nije uslovio i pad cijena, iako...

BiH dobija još jedan grad

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sinoć je...

U RS izgubljeno 2.600 radnih mjesta

Unija poslodavaca u RS upozorila je na nekoliko negativnih...