USVOJEN PROGRAM UTROŠKA SREDSTAVA OD PRIKUPLJENIH VETERINARSKIH NAKNADA

/

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu  na 103. sjednici, održanoj, 24.07.2017. godine, donijela Zaključak o usvajanju „Programa utroška sredstava od prikupljenih veterinarskih naknada za mjere zdravstvene zaštite životinja i veterinarskog javnog zdravstva na području Zeničko-dobojskog kantona u 2017. godini.“

Programom su planirana sredstva u iznosu od 250.000,00 konvertibilnih maraka za provođenje slijedećih aktivnosti: sufinasiranje uzorkovanja i serološkog ispitivanja na plavi jezik ovaca, sufinasiranje provedbe dijagnostičkih ispitivanja muznih krava,finansiranje troškova eutanazije i neškodljivog uklanjanja zaraznih životinja, preventivne dijagnostičke pretrage na američku gnjiloću pčela,dijagnostičke pretrage pojave zaraznih i parazitarnih bolesti životinja po nalogu veterinarskog inspektora,serološka pretraga na infektivnu anemiju konja (IAK) .

Pravo na korištenje sredstava imaju vlasnici životinja (fizička i pravna lica), veterinarske organizacije, općine/grad, udruženja i javne ustanove sa područja Zeničko-dobojskog kantona koji ispunjavaju Opće i posebne kriterije iz Programa.

zosradio.ba/zdk.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Centar ženskih prava iz Zenice pruža podršku ženama u Bosni i Hercegovini

Centar ženskih prava iz Zenice, osnovan 17. oktobra 1996....

Veliki broj oboljelih, hoće li biti proglašena epidemija morbila u ZDK?

Spec. dr. Maja Karač, načelnica Službe za zdravstvenu zaštiru...

Premijer Nezir Pivić otvorio Međunarodno otvoreno prvenstvo i Sportske igre paraplegičara FBiH

Na Atletskom stadionu Kamberovića polje održava se Međunarodno otvoreno...

Ministar Čajić posjetio načelnika Jusića i poljoprivredne proizvođače u općini Breza

Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Jasmin...