ZDK: POVEĆANI PODSTICAJI MALINARIMA-25 FENINGA PO KG, UMJESTO DOSADAŠNJIH 15

/

Malinari s područja Zeničko-dobojskog kantona koji proizvedu 700 i više kg malina, umjesto dosadašnjih 15, dobijaće podsticaj od 25 feninga po kg, dogovoreno je, javlja dopisnik BHRT.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Udruženje poljoprivrednka postigli su dogovor oko visine podsticaja proizvođačima maline na ovom području. Umjesto dosadašnjih 15 od ove godine podsticaj je će iznositi 25 feninga po kilogramu, a ova subvencija će biti isplaćena malinarima koji proizvedu 700 i više kilograma maline.

Pomenuti podsticaj veoma je značajan i svakako će pomoći u smislu utrvđivanja konačne otkupne cijene maline u Zeničko-dobojskom kantonu.

spaceplay / pause

 

qunload | stop

 

ffullscreen

shift + slower / faster

volume

 

mmute

seek

 

 . seek to previous

“Ovo je dodatni napor Vlade ZDK, svjesni da smo lideri u ovoj oblasti u BiH, da s druge strane veliki broj malinama koji na ovaj način rješavaju svoju egzistenciju i naša želja da zadržimo liderstvo u malinarstvu narednih sezona je ova subvencija za otkupnu cijenu”, kaže premijer ZDK Miralem Galijašević.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika ZDK Sedin Biogradlija izražava zadovoljstvo postignutim dogovorom:

” ZDK je kontinuirano podržavao malinarstvo, međutim nakon ovog dogovora mi možemo biti zadovoljni posebno što je ova reakcija došla onda kada je bila najpotrebnija”.

zosradio.ba/bhrt.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nakon osam godina potpisan prvi ugovor za izgradnju vangradske dionice Glavne gradske magistrale

Rasim Kovač, vršilac dužnosti direktora Kantonalne direkcije za ceste...

Grad Zenica bez taxi službe!?

Iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) ističu...

Onkološki pacijenti u ZDK dijagnostiku čekaju dugo, a privatnu plaćaju sami

Onkološki pacijenti s područja Zeničko-dobojskog kantona prisiljeni su da...

Boračkim firmama u ZDK dodijeljeni poticaji za zapošljavanje novih radnika i uspješno poslovanje

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica potpisao...