IKEA i Apple lansirali aplikaciju za probavanje namještaja prije kupovine

/

IKEA Place je revolucionarna aplikacija koja će zahvaljujući umnoženoj realnosti (augmented reality) omogućiti korisnicima da prije kupovine vide kako će namještaj uizgledati u određenoj prostoriji.

Princip na koji funkcionira ova aplikacija je jednostavan. Odaberete namještaj koji vas zanima te okrenete kameru prema prostoru u kojem želite da se on nalazi. Na ekranu će vam se zatim pokazati slika prema kojoj ćete tačno vidjeti kako će vam se namještaj uklopiti u prostor. U zavisnosti od proporcija sobe IKEA Place će automatski skenirati dimenzije proizvoda i ponuditi vjeran prikaz na ekranu telefona.

IKEA PLACE: Genuine Augmented Reality furniture app using Apple ARKit

Mnogi ljudi ne mijenjaju stari namještaj jer se boje da će pri kupovini novog donijeti pogrešnu odluku. Ili još gore – vrate određeni komad namještaj jer im ne odgovaraju dimenzije. IKEA Place uvjerit će ih da prave ispravan korak”, rekao je predstavnik IKEA-e Michael Valdsgaard.



Aplikacija je rezultat saradnje Applea i IKEA-e i za sada je na raspolaganju samo korisnicima iPhonea i iPada.

zosradio/klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Milica Todorović pala u trans zbog komentara Zdravka Čolića: “Skinuću se gola i trčaću oko zgrade”

Pjevačica Milica Todorović označila je u jednoj objavi kolegu...

Počelo snimanje nastavka “Žikine dinastije”, pogledajte ko su novi Žika i Milan

U Beogradu je u toku snimanje novog nastavka čuvenog...

Severina u minijaturnom bikiniju: “Noge dugačke kao ponedjeljak” (FOTO)

Severina je očarala obožavatelje najnovijom fotografijom u bikiniju koju...