Firma iz Maglaja proizvodi 55.000 košulja za švicarsku vojsku

/

Kompanija “Bontex” iz Maglaja ulazi u veliki posao isporuke 55.000 košulja za pripadnike švicarske vojske, sa švicarskim partnerom, firmom “Weder-Meier”.

Bio je to i razlog posjete delegacije iz Švicarske ovoj uspješnoj maglajskoj firmi. Da bi se ispoštovali rokovi, iz Bontexa će se sedmično isporučivati i do 8.000 košulja.

Bontex postoji već 13 godina i proizvodi muške i ženske košulje koje plasira na zapadno tržište. Danas kompanija ima nešto više od 200 zaposlenika, a planira povećati taj broj jer zahtjevi tržišta su sve veći.

“Prinuđeni smo smanjiti proizvodnju modnih košulja, a sve više se okrećemo proizvodnji modnih bluza i košulja koje su pored švicarske vojske namijenjene i pripadnicima Ministarstva za pravosuđe Slovenije. Ipak, za švicarsko tržište smo zadržali 50-ak kupaca za koje proizvodimo i modne bluze”, rekao je Senaid Husić, vlasnik Bontexa, prenosi portal Maglaj.net.

Da bi se ispoštovali rokovi, bit će potrebno još radnika, priča Husić i dodaje da se mnogo investira u obuku radnika, a nakon toga neki odustaju od posla.

“Posla će biti, samo mi trebaju radnici”, dodaje Husić.

Čelnici firme Weder-Meier imaju samo riječi hvale za saradnju s Bontexom.

“S ovom firmom imamo jako važne ugovore i cilj nam je da se oni uspješno realiziraju. Tržište nije baš stabilno, želja nam je zadržati ono što imamo, a svakako u budućnosti i povećati proizvodnju”, rekao je tokom posjete Bontexu Bojan Mamula, direktor Weder-Meier i dodao da je najvažnije da je kvalitet proizvoda i dalje na vrhunskom nivou, te da se poštuju i rokovi isporuke.

Kako se u Bontexu proizvode košulje namjienjene za njihove pripadnike mogli su se uvjeriti i predstavnici švicarske vojske.

“Vojska Švicarske raspisala je međunarodni tender za isporuku košulja, Weder-Meier i Bontex su uspjeli dobiti ovaj posao i mi smo zadovoljni onim što smo vidjeli u ovoj firmi. U ovoj godini predviđena je proizvodnja 55.000 košulja, dio je već isporučen.Imamo planove i za narednu godinu, ali o njima kasnije”, izjavio je u Maglaju Andreas Stier, predstavnik vojske Švicarske.

zosradio/radiosarajevo.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nakon osam godina potpisan prvi ugovor za izgradnju vangradske dionice Glavne gradske magistrale

Rasim Kovač, vršilac dužnosti direktora Kantonalne direkcije za ceste...

Grad Zenica bez taxi službe!?

Iz Ministarstva saobraćaja i komunikacija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) ističu...

Onkološki pacijenti u ZDK dijagnostiku čekaju dugo, a privatnu plaćaju sami

Onkološki pacijenti s područja Zeničko-dobojskog kantona prisiljeni su da...

Boračkim firmama u ZDK dodijeljeni poticaji za zapošljavanje novih radnika i uspješno poslovanje

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica potpisao...