Individualni treninzi, najbolje od fitnessa što možete dobiti

/

Kada se govori o fitness treninzima, individualni treninzi su nešto što izaziva oduševljenje i kod klijenata, ali i kod trenera. Zbog čega su individualni treninzi posebno traženi pitali smo Vernesa Karagića, iz fitness centra New body koji se nalazi u TC Mepromex – Tešanjka.

”Pa to je jedna od najboljih usluga koju možete dobiti ako imate kvalitetnog trenera ili trenericu ili bilo koga u nekom fitness centru. Znači to je trening 1 na 1 ili 1 na 2, odnosno trener – klijent gdje se trener maksimalno vama posveti, svo svoje vrijeme, svu svoju pažnju kako na treningu tako i nakon i prije treninga. Tako i u toku dana savjetima o prehrani, dobijate plan prehrane i tu se rezultati najprije dostižu uz takav vid rada.”

Za one koji ipak više vole trenirati u grupi, postoje grupni treninzi koji sami po sebi nose određenu motivaciju, kada sa svojim prijateljima iz fitness sale možete razmjenjivati utiske, al i sreću radi određenih uspjeha.

Kako nam je pojasnio Vernes Karagić grupni treninzi podrazumijevaju grupe a može postojati više vrsta poput mini grupa gdje se to sve svodi na polu individualni trening od 5 klijenata, ili masovnije grupe od 10,15 do 20 klijenata gdje trener izvodi određene vježbe, a grupa naravno prati to što trener ili trenerica izvodi i u skladu sa tim vježbaju odnosno treniraju.

Ponekad u masi ponuđenih opcija koje su pred nama teško se odlučiti da li izabrati individualni ili grupni trening, Ili koju vrstu treninga odabrati. Kako napraviti pravilnu selekciju objasnio nam je Vernes koji kaže:

” Klijent može znati šta želi, šta voli, šta bi želio probati, za što ima afinitete. I uglavnom ako neko sebi nađe nešto što voli u tome ostaje i to je najdugotrajnije i uglavnom to je taj pravi put jer u suštini svako može raditi i težinske treninge, grupne, ili kardio i sve je to moguće. Jedini problem je kod ljudi koji imaju određene zdravstvene probleme, onda bi
se oni trebali usmjeriti u određenu vrstu treninga.’

Sve popularnije pogotovo kod mlađe generacije je izvođenje vježbi u privatnosti doma a na osnovu viđenih stvari putem TV ili interneta. Nepravilno vježbanje sa sobom nosi i određene rizike. Svaki trening koji se izvodi prema onome što smo saznali u fitness centu NEW body trebao bi biti pod nadzorom stručnog lica, jer treninzi koji su danas dostupni putem društvenih mreža u većini slučajeva nisu predviđeni za rekreativce ili početnike. Treba imati na umu da osobe koje predstavljaju takve treninge treniraju godinama i da su svoj početak imale u fitness centru uz nadzor. Štete od nepravilnog vježbanja mogu izazvati posljedice po čovjekovo zdravlje u vidu uganuća, iščašenja ali i ozbiljnijih povreda.

Za sve one koji žele saznati nešto više o svemu navedenom predlažemo da budu uz talase ZOS radija sutra (26.09.2017) od 13 sati, kada razgovaramo sa Vernesom Karagićem, a ako već danas želite početi sa ulaganjem u vaše zdravlje posjetite fitness centar NEW body na Tešanjci u TC Mepromex i postanite od onih koji misle na svoju budućnost.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Mogu smanjiti upale i spriječiti mnoge bolesti: Zašto bismo trebali jesti kupine?

Nekada su kupine važile za sezonski užitak, a danas...

Velika greška koju mnogi vozači prave: Provjerite da li ste među njima

Mnogi vozači koji nemaju klime voze sa otvorenim prozorima...

Zašto su suhe šljive dobre za zdravlje organizma i kako ih konzumirati?

Suhe šljive su, bez sumnje, najbolje od sušenog voća....