U Londonu izložen najveći i najljepši providni dijamant na svijetu

/

Najveći providni dijamant ikada izložen na aukciji, a po mnogima i najljepši, predstavljen je u utorak u londonskoj aukcijskoj kući Christie.

Ovaj dijamant od 404 karata pronađen je u Angoli početkom 2016. godine. Juveliri su pregledali više od 50 varijanata dizajna prije nego što su se zaustavili na najprikladnijem za ovaj kamen, čija masa sada iznosi 163,41 karata. Na ogrlici je radilo 14 majstora ženevske kompanije ’Grisogono‘ više od 1.700 sati“, rekao je za Sputnikmeđunarodni direktor za trgovinu aukcijske kuće David Warren.

Cijena ogrlice od smaragda i dijamanata sa glavnim dijamantom-privjeskom u sredini iznosit će oko 30 miliona dolara.

U Londonu će se ovaj dijamant moći vidjeti još do 7. oktobra, a ogrlica će biti prikazana na Christievoj večernjoj aukciji u Ženevi 14. novembra, stoji na zvaničnoj stranici ove aukcijske kuće.

zosradio.ba/radiosarajevo.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Raport razotkriva: Glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Dobio godinu zatvora koju je otkupio

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je...

Doboj Jug među najrazvijenijim općinama u FBiH

Najrazvijenija općina u Federaciji BiH je Centar Sarajevo, a najnerazvijenija...

Sedam proizvoda iz BiH postalo zaštićeni brend u posljednjih 15-ak dana: Šta to znači za kupce, šta za proizvođače

Sedam prehrambenih proizvoda s područja Bosne i Hercegovine je...

Danas oblačno sa kišom, na planinama moguć snijeg

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno...