Fitness vježbanjem i protiv degenerativnih bolesti kičme

/

Fitness centru ”New body” koji se nalazi na Tešanjci nudi mogućnost grupnih treninga, kombat fitness-a, step aerobik-a, strong by zumba, pilates-a kao i individualne ili polu-individualne treninge, zatim body sculpt programu u oblasti trenažnog procesa. Tu su i usluge fizioterapeuta, masaže i slično..

Ono što je specifično za ovaj fitness centar jeste i činjenica da treneri u ovom centru rade sa osobama koje imaju degeneratvne bolesti.

”Zadnjih godinu dana se bavim sa tom problematikom i mogu reći da dosta uspješno funkcioniše to. To  su uglavnom ljudi koji imaju problema sa kičmom: kifoze, lordoze skolioze, diskus hernije i veoma uspješno se taj program odvija, ali naravno uz potpunu saradnju sa klijentom jer u tu problematiku ne ulazim i ne primam klijente koji nisu ozbiljni, koji neće da rade ili koji neću da surađuju. Tu sam ja tu i nisam sam. Tu je još neki određeni ljekarski tim: laboratorija, fizioterapeut, maser, kiropraktičar i to je ta ekipa sa mnom na čelu koja radi na toj problematici. To je dosta ozbiljno, ali funkcioniše.” -rekao nam je Vernes Karagić personalni trener govoreći o problemu degenerativnih bolesti i njihovog rješavanja vježbanjem.

Da bi sve ovo bilo moguće neophodno je imati uz stručno osoblje i centar opremljen po visokim evropskim standardima. Upravo su to učinili u fitness centru ”New body” kako bi svojim klijentima priuštili najbolje.

”Probali smo to malo kopirati sa zapada, što smo mislim djelomično i uspjeli, i što se tiče sprava to je jedna priča. Ono što je meni bitnije da da sam okupio i okupljam i dalje  taj stručni kadar oko sebe koji je željan da radi, koji voli da radi, koji voli taj svoj posao. I uglavnom su tu treneri koji su edukovani, i  koji se dalje edukuju i od kojih možete dobiti prave informacije.” – pojašnjava Vernes Karagić.

Za sve one koji žele saznati nešto više o svemu navedenom predlažemo da budu uz talase ZOS radija sutra (10.10.2017) od 13 sati, kada razgovaramo sa Vernesom Karagićem, a ako već danas želite početi sa ulaganjem u vaše zdravlje posjetite fitness centar NEW body na Tešanjci u TC Mepromex i postanite od onih koji misle na svoju budućnost. Za više informacije posjetite službenu fb stranicu fitness centra ”New body” na slijedećem linku.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

MADI D.O.O. – FOKUS NA DOMAĆOJ PROIZVODNJI

Kako bi proces proizvodnje bio zaokružen „od polja do...

PIT Industry 2024: Od trenutne do pametne i autonomne tvornice

PIT Industry 2024: Od trenutne do pametne i autonomne...

Tešanj: Na Međunarodnom sajmu privrede nastupaju Privredna komora Srbije sa 15 kompanija, Crna Gora, Mađarska, Indonezija, Azerbejdžan…

Tešanj, grad sa duboko ukorijenjenom poduzetničkom tradicijom, 25. septembra...