Manikirom do njegovanih ruku

/

Lijepe i njegovane ruke, podrazumijevaju i uredne nokte, koji zasigurno daju poseban pečat izgledu naših ruku.

Većina dama se odluči na profesionalno uređivanje noktiju a poznato pod nazivom manikir. Manikir je estetsko-higijensko sređivanje noktiju na rukama i zanoktica oko noktiju. Pod manikiranjem se podrazumijeva odstranjivanje masnih naslaga sa nokatne ploče, potiskivanje ili sječenje zanoktica, oblikovanje noktiju, zatvaranje pora nokatne ploče calcium oil-om, njega ispucale i suhe kože zanoktica (cuticle remover) i frenč lakiranje. Osim uređivanja izgleda na rukama , nokte je moguće urediti i na nogama, ali se i pobrinuti za izgled naših stopala metodom pedikure.

Upravo ovi tretmani su bili povod da posjetimo dermatološko-kozmetički salon ”Bella” na Tešanjci i da u razgovoru sa Irmelom Avdić, mr.ph, saznamo nešto više o manikiru i pedikiru.

”Manikir i pedikir je nešto što bi trebalo da radimo bar jednom sedmično, jer gljivice su te koje napadaju i naše ruke i noge. U našem salonu radimo klasični i medicinski pedikir. Razlika je samo u tome kako će se izvesti, i šta se liječi. Medicinskim pedikirom liječimo kurije oko i sve te medicinske promjene, a klasični pedikir podrazumijeva tretman njegu stopala i noktiju na nogama, dok manikir podrazumijeva njegu ruku, i može se raditi sa parafinom ili bez, ovisno šta zahtijeva naš klijent, mada učinak je poprilično isti. Neko voli blage mirise, pa je onda tu prihvatljiviji parafin, nego obični manikir, i uz sve to u našem salonu, se nude i klasični kozmetički tretmani, gdje mogu dobiti usluge oblikovanja obrva, nadogradnju noktiju, ali primarna djelatnost našeg salona je ustvari, ta medicinska obrada lica. ” – kaže mr.ph.Irmela Avdić

Ono što svakako treba imate na umu da se i manikir i pedikir trebaju izvoditi u specijaliziranim salonima, gdje tretmane izvode stručne i kvalificirane osobe. A za sve vas koji imate problema sa kožom ili želite poboljšati Vaš izgled preporučujemo da posjetite salon ”Bella” na Tešanjci.

Povezani postovi

Ideja za iftar: Napravite starinsko jelo, pitu od krompira i sira

Kada biste pitali Bugare što je patatnik, pod pretpostavkom...

Kako prepoznati nuspojave lijeka i kad reagovati?

Iako brojni ljudi uzimaju lijekove na recept, ali i...

Žestoka borba za opstanak se vodi na Fejsbuk glasanju, a samo od vas zavisi koga gledamo u sledećem krugu

Iza nas je još jedna neverovatna epizoda emisije „Nikad nije...

Određen iznos sadekatul-fitra i nisaba za ramazan

Vijeće muftija Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini odlučilo...