Manikirom do njegovanih ruku

/

Lijepe i njegovane ruke, podrazumijevaju i uredne nokte, koji zasigurno daju poseban pečat izgledu naših ruku.

Većina dama se odluči na profesionalno uređivanje noktiju a poznato pod nazivom manikir. Manikir je estetsko-higijensko sređivanje noktiju na rukama i zanoktica oko noktiju. Pod manikiranjem se podrazumijeva odstranjivanje masnih naslaga sa nokatne ploče, potiskivanje ili sječenje zanoktica, oblikovanje noktiju, zatvaranje pora nokatne ploče calcium oil-om, njega ispucale i suhe kože zanoktica (cuticle remover) i frenč lakiranje. Osim uređivanja izgleda na rukama , nokte je moguće urediti i na nogama, ali se i pobrinuti za izgled naših stopala metodom pedikure.

Upravo ovi tretmani su bili povod da posjetimo dermatološko-kozmetički salon ”Bella” na Tešanjci i da u razgovoru sa Irmelom Avdić, mr.ph, saznamo nešto više o manikiru i pedikiru.

”Manikir i pedikir je nešto što bi trebalo da radimo bar jednom sedmično, jer gljivice su te koje napadaju i naše ruke i noge. U našem salonu radimo klasični i medicinski pedikir. Razlika je samo u tome kako će se izvesti, i šta se liječi. Medicinskim pedikirom liječimo kurije oko i sve te medicinske promjene, a klasični pedikir podrazumijeva tretman njegu stopala i noktiju na nogama, dok manikir podrazumijeva njegu ruku, i može se raditi sa parafinom ili bez, ovisno šta zahtijeva naš klijent, mada učinak je poprilično isti. Neko voli blage mirise, pa je onda tu prihvatljiviji parafin, nego obični manikir, i uz sve to u našem salonu, se nude i klasični kozmetički tretmani, gdje mogu dobiti usluge oblikovanja obrva, nadogradnju noktiju, ali primarna djelatnost našeg salona je ustvari, ta medicinska obrada lica. ” – kaže mr.ph.Irmela Avdić

Ono što svakako treba imate na umu da se i manikir i pedikir trebaju izvoditi u specijaliziranim salonima, gdje tretmane izvode stručne i kvalificirane osobe. A za sve vas koji imate problema sa kožom ili želite poboljšati Vaš izgled preporučujemo da posjetite salon ”Bella” na Tešanjci.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Osobine koje dijete razvije ako raste uz roditelja koji stalno kritikuje

Odrastanje uz oca ili majku koja pretjeruje sa kritikom...

Muči vas bronhitis? Donosimo prirodan, nadasve ukusan lijek za ovu dosadu

Ljekovita krema od banane je odlično prirodno sredstvo protiv...

Ovaj džem je gotov za pola sata, bez šećera i kuhanja

Donosimo vam recept koji vas kroz kratak i jednostavan...

Zabrinjavajući podaci: Pretilost među djecom i adolescentima porasla četiri puta

Stope pretilosti među djecom i adolescentima porasle su čak...