Općina Doboj Jug spremno dočekuje zimu

/

Hladnije vrijeme uglavnom znači  otežano saobraćanje kolovozima i brigu zimskih službi za održavanje puteva. Obzirom na ekstremne uvjete prošle zime provjerili smo da li su u Općini Doboj Jug spremni za ovu zimu.

Prema informacijama koje smo dobili od načelnika Općine Mirnesa Tukića, na području ove općine zimska služba održavanja JKP ”Vis” će brinuti o 46 kilometara putnih pravaca, i riječ je uglavnom o asfaltiranim putevima.

”Općina Doboj Jug je spremna. Ove godine smo izdvojili preko 40 hiljada maraka, vezano za zimsko održavanje puteva i ove godine naravno očekujemo da sve prođe u najboljem redu kao da i svi građani dođu na svoje pozicije na koje budu kretali u toku zimskih dana. Mi ćemo se potruditi da ovo još usavršimo, i svake godine, iz godine u godinu da obezbjedimo više sredstava kako bi olakšali život našim građanima. ” – kazao je Mirnes Tukić.

Vozni park JKP ”Vis” po riječima naših sugovornika može biti bolji, ali ukoliko se uobziri budžet ove Općine kao i JKP ”VIS” može se reći da trenutna mehanizacija kojom raspolaže ovo komunalno preduzeće zadovoljava potrebe za ovu Općinu.

Iz JKP ”VIS” ističu da je sve već spremno, a Maid Buljubašić nas je upoznao sa aktivnostima koje ovo preduzeće poduzima:  ”Nabavili smo 11 tona soli  i tonu kalcijumske soli za ekstremne minuse kao i 60 tona posipnog materijala tj. frakcije od od 4 do 8 milimetara. Na osnovu prošlogodišnje projekcije kada smo imali 40 dana konstantnog minusa potrošili smo 140 tona posipnog materijala frakcije i negdje oko 15 tona soli. S obzirom na predviđanja za ovu zimu smatram da su ove količine koje smo nabavili
dovoljne da se uspješno obavi zimska služba.”

Za nadati se da vremenski uvjeti u narednom periodu neće predstavljati problem za vozače i putnike, te da je pred nama jedna blaga zima.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...

Asima Halilović: Trenerica, sutkinja, ali i uspješna studentica – kako spojiti streljaštvo i mašinstvo

Asima Halilović, mlada i uspješna sportistkinja iz Tešnja, može...