U FBiH smanjena proizvodnja, a povećana prodaja šumskih sortimenata

/

Ukupna proizvodnja šumskih sortimenata u Federaciji BiH za deset mjeseci ove godine (januar – oktobar) manja je za 33.000 m3 ili 1,9 posto u odnosu na isti period 2016. godine.

Proizvodnja sortimenata od četinara je manja za 63.000 m3 (sedam posto), dok je proizvodnja sortimenata od lišćara veća za 30.000 m3 (3,6 posto).

Ukupna prodaja šumskih sortimenata u periodu januar – oktobar 2017. godine u odnosu na isti period 2016. godine veća je za 148.000 m3 ili 9,4 posto.

Prodaja sortimenata od četinara veća je za 10,6 posto, dok je prodaja sortimenata od lišćara veća za 8,3 posto, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

zosradio/akta.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Raport razotkriva: Glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Dobio godinu zatvora koju je otkupio

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je...

Doboj Jug među najrazvijenijim općinama u FBiH

Najrazvijenija općina u Federaciji BiH je Centar Sarajevo, a najnerazvijenija...

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...