EURO STIL: Iduće godine planirano proširenje kultura za otkup

/

Kompaniji EURO STIL, firmi  kćerki HIFA OIL, dodijeljen je Global G.A.P. certifikat od strane predstavnika renomirane njemačke certifikacijske kuće TÜV Nord. Ovim je i zvanično potvrđeno da EURO STIL, kao nositelj certifikata zajedno sa svojih 30 certificiranih kooperanata proizvodi maline po ovom standardu, odnosno na ekološki prihvatljiv način, vodeći računa o zaštiti životne sredine.  

Riječ je dakle o grupnoj certifikaciji, u kojoj je uz EURO STIL kao nositelja certifikata vezano za sada 30 certificiranih kooperanata koji maline uzgajaju stalnim praćenjem vremenskih uvjeta i preventivnim djelovanjem na pojavu bolesti, stalnim monitoringom pojave štetočina i pravovremenim djelovanjem na njihovo suzbijanje, pri tom vodeći računa o životnoj sredini. Drugim riječima u pitanju je sveobuhvatna poljoprivredna proizvodnja, pri kojoj se fitosanitarna sredstva koriste samo i isključivo kada su potrebna, u cjelosti polažući računa o zdravoj životnoj sredini.
 
“U ovom projektu smo bili praktično zajedno sa svojim kooperantima, a kao kompanija smo se pobrinuli za sve troškove implementacije i certifikacije. Smatramo da se samo kontinuiranim učenjem u cilju podizanja nivoa kvaliteta proizvodnje i prerade, možemo izboriti sa sve snažnijom konkurencijom na izuzetno zahtjevnim inozemnim tržištima. Stoga planiramo povećati u narednoj godini broj certificiranih kooperanata i raditi na uvođenju novih standard”, izjavio je Kemal Mujkanović direktor kompanije EURO STIL.    

Inače, u idućoj godini je planirano proširenje kultura koje će se otkupljivati, što predstavlja iskorak u poslovnom segmentu veleprodaje voća, kao i pomjeranje fokusa sa izvoza sirovina, prema izvozu polufabrikata i gotovih proizvoda, navodi se u priopćenju ove kompanije.
 
Podsjećamo da EURO STIL već posjeduje najnoviji ISO 9001:2015 kojeg je također potvrdila njemačka certifikacijska kuća TÜV SÜD, kao i HACCP certifikat. 

zosradio.ba/manager.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Koliko je BiH uradila na prilagođavanju privrede obnovljivim izvorima energije

Evropska komisija uvela je prošle jeseni mehanizam za ugljično...

Sarajevo Business Bridge Awards – Nagrada mesnoj industriji Madi za projekat godine

Mesna industrija MADI dobitnik je nagrade Sarajevo Business Bridge Awards za...

Tri decenije inovacija u medijskoj i marketinškoj industriji

Prošlo je 27 godina otkako je TNT Group započeo svoju misiju...