Vodostaj rijeka i svih vodnih tokova znatno povećan i u Zeničko-dobojskom kantonu

/

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda navodi se da sliv rijeke Bosne koji je prognozom o padavinama obuhvaćen, a odnosi se na značajniji centralni dio BiH sve manje pritoke (Stavnja, Trstionica) u gornjem dijelu sliva rijeke Bosne, će porasti sa očekivanim vrhom vodenog vala 16. i 17. decembra…

Za rijeku Bosnu srednji dio toka i veće pritoke (Usora, Spreča, Krivaja) Federalni hidrometeorološki zavod prognozira povećanje vodostaja bez značajnijih ekstrema.

Nakon olujnog nevremena koje je pogodilo i Zeničko-dobojski kanton, zenički vatrogasci intervenisali su na skidanju dijelova fasade sa zgrade u ulici Fra Ivana Jukića, a koji su usljed jakog vjetra otpali sa zgrade.

Vatrogasci Maglaja imali su također, devet tehničkih intervencija na rezanju i uklanjanju stabala koja su polomljena usljed olujnog vjetra.

Tokom jučerašnjeg dana na području općine Zavidovići pristupilo se saniranju šteta nastalih djelovanjem olujnog vjetra. Većina građana i privrednih subjekata individualno je sanirala štetu, dok su Službe civilne zaštite radile na uklanjanju oborenih stabala na lokalnim putevima i sa javnih površina.

Za najugroženije građane obezbjeđen je najlon kao privremeno rješenje u cilju sprečavanja nastanka još većih šteta usljed mogućih padavina.

Snadbijevanje električnom energijom je stabilizovano na većem dijelu općine. Naseljena mjesta Ribnica i Vozuća i dalje su bez snadbijevanja električnom energijom.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Vlada ZDK finansira izradu Registra kućnih ložišta, planirana izgradnja savremenih deponija u Kaknju i Maglaju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Izvještaj o zaštiti okoliša...

SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u...

Drama kod Zenice: Bježao vozilom, izbjegao policijsku barikadu pa sletio u rijeku i pobjegao

Zenička policija traga za muškarcem koji se dao u...

U ZDK se bilježi povećan broj zaposlenih

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, na kraju...