Drama kod Zenice: Bježao vozilom, izbjegao policijsku barikadu pa sletio u rijeku i pobjegao

/

Zenička policija traga za muškarcem koji se dao u bijeg nakon što se nije zaustavio prilikom redovne kontrole saobraćaja, saznaje Klix.ba.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić nam je kazao da je muškarac od Žepča bježao policiji do Zenice gdje je nakon blokade puta vozilo sletio u rijeku i pobjegao.

“Policijska patrola je oko osam sati pokušala, u mjestu Ograjina Općina Žepče, nakon preticanja kolone zaustaviti putničko motorno vozilo Audi A3 inostranih registarskih oznaka. Vozač se oglušio i nastavio kretanje vozila prema Zenici”, kazao je Valentić.

Dodao je da je potom informisana Policijska stanica u Nemili, ali da ni dolje nije zaustavljen.

“U mjestu Brce kod Zenice napravljena je blokada ceste od službenih vozila MUP-a ZDK i jednog teretnog motornog vozila nakon čega je vozač probio bankinu i sletio vozilom u rijeku. Potom je izašao iz vozila i dao se u bijeg, dok je jedna osoba ostala u vozilu zaglavljena”, dodao je Valentić.

U vozilo je zatečen M. K. s područja Srednjobosanskog kantona koji je od ranije poznat policijskim organima, a njega su iz vozila izvukli vatrogasci te je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Vozač Audija je u bijegu, a za njim traga veliki broj policijskih službenika, piše Klix.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Premijer Pivić razgovarao s delegacijom Košarkaškog saveza BiH

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić ugostio je u svom...

U ZDK jučer zabilježeno 12 krivičnih dijela

Prema izvještaju MUP-a ZDK, na području ovog kantona u proteklom...

Upozorenje građanima ZDK: Povećane prevare i krađe sa bankovnih računa

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u...