Takmičari Karate kluba Tešanj osvojili 28 medalja

/

Klub borilačkih sportova “Tešanj” zabilježio je fantastičan uspjeh na 14. USORA OPEN 2024 turniru koji je održan u Sivši. Pod vođstvom trenera Anisa Ostrvice, uz podršku braće Žižo Sejfe i Selmina, takmičari kluba su pokazali vrhunsku izvedbu, osvojivši ukupno 28 medalja.

U konkurenciji 353 takmičara iz 38 karate klubova,takmičari kluba iz Tešnja su zauzeli najviše stepenice pobjedničkog postolja, osvojivši čak 14 zlatnih, 11 srebrnih i 3 bronzane medalje.

Među najuspješnijim takmičarima ističu se Šišić Emrah i Ramić Damir sa po tri medalje, od kojih su po dvije zlatne i jedna srebrna. Takođe, ističemo izvanredan uspjeh Unkić Lejle, koja je takođe osvojila dvije zlatne i jednu srebrnu medalju.

Zlatne medalje su osvojili: Šišić Eman, Aranautović Nadia, Ramić Damir, Šišić Emrah, Unkić Lejla, Hodžić Omer, Delić Ilhana, Turkeš Amra, Žižo Sejfo, Turkeš Amra i Žižo Selmin

Srebrene medalje su ovaj put pripale: Nedić Maja, Ševkić Sumeja, Arnautović Nadia, Šišić Eman, Hodžić Anes, Ramić Damir, Hodžić Omer, Šišić Emrah, Turkeš Amra, Unkić Lejla i Žižo Selmin.

Bronzanim medaljama su se okitili slijedeći takmičari: Ibrahimkadić Salih, Ganjgo Harun i Žižo Sejfo.

“Ovim putem čestitamo ne samo našim izuzetnim takmičarima na njihovom fenomenalnom nastupu, već i trenerima i svim članovima kluba koji su dali svoj doprinos ovom izvanrednom uspjehu.” – navode iz Karate kluba Tešanj.

Posebno priznanje karate klubu “Tešanj” dodijeljeno je peharom za osvojeno 1. mjesto kao najuspješnijeg kluba turnira, što je samo još jedna potvrda izuzetnosti naših sportista.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BH reprezentativcima uručena vrijedna sportska oprema uoči Evropskog prvenstva za košarkaše u kolicima

Ministar Magoda uručio bh. reprezentativcima vrijednu sportsku opremu uoči...

Porodica Hotić: Otac i dva sina košarkaški čarobnjaci

Rođena i košarkaška braća Arfan i Selman Hotić koji...

Lana Pudar večeras pliva za novu medalju, opet najmlađa od osam takmičarki

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, večeras će u Beogradu...

Novi uspjeh Amela Tuke: U Madridu istrčao svoj najbolji rezultat ove sezone na 800 metara

Tuka je prethodni ovosezonski rekord ostvario prošlog mjeseca na...