SNAGA NARODA u ZDK je “ugasila” stranku NES (NARODNI EUROPSKI SAVEZ)

/

Odlaskom Rame Isaka iz NES-a i njegovim ulaskom u Vladu Federacije BiH, NES u ZDK je napustilo preko 90 % članova, aktivista i kadrova ove stranke.

Iako je NES nastavio egzistirati i u novoj Vladi Zeničko-dobojskog kantona sa jednim ministrom iz Zavidovića (i to ministarstva privrede koja je u Zavidovićima u totalnom krahu) na terenu skoro da i ne postoje, sa izuzetkom u Tešnju.

U Tešnju je ovu NES stranku napustio njen kadar doktor Brkić koji je otišao u NAPREDNJAKE odnosno Šemsinu stranku “Naprijed”.

Osnivanjem SNAGE NARODA od strane Isaka (aktuelnog ministra MUP-a Federacije BiH) i gradonačelnika Zavidovića Hašima Mujanovića, ova stranka je za kratko vrijeme uspostavila odbore u cijelom Zeničko-dobojskom kantonu, ali i u Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu.

Iako NES i dalje čvrsto stoji u USK, u ostatku BiH ih nikako nema. Inače mnogi kadrovi NES-a su proteklih godina sudionici raznih afera i sudskih procesa.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Školarina za redovne studente Univerziteta u Zenici 50 KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je na današnjem zasjedanju Odluku...

SNAGA NARODA Tešanj raste: Mladi Omer Unkić novo pojačanje stranke

SNAGA NARODA  Tešanj s ponosom objavljuje da je mladi...

ADIL HALILOVIĆ IMENOVAN U PREDSJEDNIŠTVO SNAGE NARODA BIH

Adil Halilović društveno-politički aktivista i odnedavno predsjednik OO SNAGA...

Promjene na čelu stranaka: Amil Buljubašić umjesto Idhama Kruške predsjednik OO Naša stranka Tešanj

Dosadašnji predsjednik OO NAŠA STRANKA Tešanj Idham Kruško je...