Općina Maglaj pogođena jakim olujnim vjetrom

/

10,45h – Kako je saopšteno iz Hidrometeorološkog zavoda BiH postepeno tokom dana slabiće udari južnog vjetra. U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno, vjetrovito i toplo vrijeme. U Hercegovini, na jugozapadu i zapadu Bosne i u centralnim područjima povremeno će lokalno padati slaba kiša.

10,15h – Kako smo saznali, odgođena je i nastava u JU OŠ “Novi Šeher”.

09,56h – Nastava u Prvoj osnovnoj školi Maglaj (matična škola) odgođena je do daljnjeg.

09,34h – Putem telefonskog broja „121“ Operativnog centra civilne zaštite, Zeničko-dobojskog kantona, pružane su potrebne informacije, uputstva i pomoć građanima Kantona.

09,00h – U toku dana 11.12.2017.godine vatrogasci su imali 6 tehničkih intervencija, uklanjanje stabala koja su pala zbog prirodne nepogode jakog vjetra, i 2 intervencije na požar, (zapaljen kontejner u Jelovcu i zapaljen dimnjak u ul.Srebreničkih Žrtava rata.





STANJE NA CESTAMA (08,50 SATI)

Zbog jakih udara vjetra na snazi je vanredno stanje na regionalnom putu R-414 Skender Vakuf-Banja Luka, pa se na ovoj dionici ne preporučuje kretanje.

Jaki udari vjetra bilježe se i na ostalim putevima u BiH, a posebno na dionicama u planinskim predjelima. Vozače upozoravamo na mogućnost urušavanja stabala, kao i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje – Miljevina, zbog većeg odrona kamenja na kolovoz saobraća se sporije. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Molimo vozače da na ovoj dionici voze smanjenom brzinom i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionica Ljubogošta-Pale) u toku su finalni radovi u tunelu Kalovita Brda, a kako smo obavješteni otvaranje tunela očekuje se u ovoj sedmici. Do tada, saobraćaj je u tunelu obustavljen i preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

zosradio/maglaj.net

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Direktorica “Medice” oslobođena optužbe za zloupotrebu položaja, članice NO za nesavjestan rad u službi

Kantonalni sud u Zenici izrekao je prvostepenu, nepravosnažnu presudu...

ZDK refundira 50 posto troškova: Neinvazivno prenatalno testiranje sigurno i za majku i bebu

Neinvazivno prenatalno testiranje je postupak kojim je moguće otkriti...

ZDK: Izdat 501 prekršajni nalog, 70 vozača vozilo pod utjecajem alkohola

Nakon izvršenih analiza i procjena koje su vršene na...

Islamski centar svečano otvoren u Zenici

Islamski centar svečano otvoren u Zenici, gradonačelnik Kasumović poručio:...