Adisa Karahodžić, direktorica Koteksa: Kvalitet nam je na prvom mjestu

/

Adisa Karahodžić koja se nalazi na čelu velike porodične kompanije Koteks iz Tešnja dokaz je da žene u Bosni i Hercegovini mogu jednako dobro voditi biznis kao i muškarci. Zahvaljujući njenom entuzijazmu, pomoći porodice prvenstveno oca Muharema Sejdića, koji je osnivač Koteksa, kompanija koju vodi spada u vodeće preduzeće za otkup, preradu i prodaju sirove kože i wet blue u Bosni i Hercegovini i regionu.

Pored oca, veliku pomoć ima i od brata Harisa, koji obavlja funkciju izvršnog direktora preduzeća i direktor preduzeća DanialS. On je zadužen za cjeloukupnu proizvodnju i namjenske proizvode.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba, Adisa kaže kako joj je olakšavajuća okolnost u poslovanju što se svi članovi porodice uzajmno razumiju i poštuju.

“U Koteksu smo usmjereni zajedničkim ciljevima: kvalitet naših proizvoda je na prvom mjestu kako meni tako i kompletnom timu. Profesionalnost u komunikaciji, pouzdanost u saradnju sa partnerima i jedna pozitivna energija koju moji saradnici cijene“, istaknula je Adisa.

Govoreći o izazovima, projektima u 2017. godini, navodi kako je ova godina Koteksu bila jako uspješna. Uspješno su opremili i pustili u rad pogon u Zavidovićima, otvorili novih 50 radnih mjesta, stvorili pretpostavku za novih 100 radnih mjesta, potpisali dva nova ugovora za izvoz kože u Evropsku uniju.

“Konstantno iz godine u godinu ulažemo u razvoj i nove tehnologije, usvajamo nova znanja i vještine, radimo i na proizvodima iz oblasti namjenske industrije, usmjereni smo prema svim našim kupcima sa kojima želimo unaprijediti odnose i u budućem periodu. Radimo na kadrovskom jačanju i na stručnom usavršavanju naših zaposlenika i naša poslovna politika će se u 2018. bazirati na tome”, kaže direktorica Koteksa.

U razgovoru smo se dotakli i privatnog života. Upitali smo je ko je Adisa Karahodžić, privatno? Kaže kako je rođena u Doboju, odrasla u Tešnju gdje je pohađala osnovnu školu te prvu posljeratnu Gimnaziju Musa Ćazim Ćatić.  Školovanje je nastavila na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

“Supruga sam i majka dvoje djece. U slobodno vrijeme kuham, čitam i nastojim provesti što više slobodnog vremena sa porodicom”, navodi Adisa.

Kada govori o prošlim godinama, često se sjeti kako je pri povratku iz škole uvijek dočekala topla kuća i miris domaće hrane koju je njena majka pripremala za oca, brata i nju, što nažalost danas ona nije u mogućnosti priuštiti vlastitoj djeci.

“Današnji tempo života ženama koje su zaposlene i koje obnašaju odgovorne funkcije ne ostvlja dovoljno slobodnog vremena kako bi se posvetile porodici”, zaključuje Adisa.

zosradio.ba/akta.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Koliko je BiH uradila na prilagođavanju privrede obnovljivim izvorima energije

Evropska komisija uvela je prošle jeseni mehanizam za ugljično...

Sarajevo Business Bridge Awards – Nagrada mesnoj industriji Madi za projekat godine

Mesna industrija MADI dobitnik je nagrade Sarajevo Business Bridge Awards za...

Tri decenije inovacija u medijskoj i marketinškoj industriji

Prošlo je 27 godina otkako je TNT Group započeo svoju misiju...