TESTIRAJTE STAROST VAŠIH KRVNIH SUDOVA U APOTECI DELFARM

/

TESTIRAJTE STAROST VAŠIH KRVNIH SUDOVA

Apoteka DELFARM TEŠANJKA 09.01. 2018.

Svoj besplatni pregled zakažite na broj telefona Tešanjka 032/662-025

Dobro nam došli

POZNAJETE LI STAROST VAŠIH KRVNIH SUDOVA?

Testirajte svoje krvne sudove u skladu sa zadnjim medicinskim istraživanjima. Testirajte se sada!!!

Šta znači starost krvnih sudova?

Naše tijelo, a s tim i naši krvni sudovi podliježu promjenama povezanim sa starenjem. Svaki otkucaj srca uzrokuje širenje vlakana naših krvnih sudova.

S obzirom na činjenicu da se elastična vlakna (elastin) sporo reprodukuju, naše tijelo ih mijenja sa čvršćim, jačim kolagenom što dovodi do kalcifikacije krvnih sudova. Krvni sudovi kod nekih osoba zastarijevaju brže od prosječnih, a kod nekih sporije.

Zašto bi trebali znati starost svojih krvnih sudova

Starost krvnih sudova pruža informaciju o zdravlju vaših krvnih sudova ili ukazuje na postojanje rizika za dobijanje moždanog ili srčanog udara. U otkrivanju ovih rizika metoda mjerenja starosti krvnih sudova je superiorna u odnosu na druge riziko faktore kao što su visok krvni pritisak ili povišen nivo holesterola. Jedino na taj način se mogu preduzeti odgovarajući koraci kako bi se izbjegli rizici za zdravlje.

Ukoliko već uzimate lijekove za liječenje povišenog krvnog pritiska ili drugih kardiovaskularnih oboljenja, direktan pogled na vaskularni sistem takođe može pomoći. Vašem ljekaru možete najbolje pomoći tako što ćete mu dati rezultate mjerenja vaše vaskularne starosti.

Kako funkcioniše mjerenje starosti krvnih sudova

Pozadina

Dobro poznato klasično mjerenje krvnog pritiska je dodatno unaprijeđeno u mjerenje starosti krvnih sudova. Analiza starosti krvnih sudova se odvija preko mjerenja brzine pulsnog talasa (PWV).

Podaci brzine pulsnog talasa su uvijek iskazani u metrima u sekundi (m/s). Nakon mjerenja se vaše lično vaskularno zdravlje automatski upoređuje sa prosječnim vrijednostima vaše starosne grupe.

Mjerenje

Određivanje vaše vaskularne dobi je jednako jednostavno kao mjerenje vašega krvnog pritiska.

Brzo i efikasno!

Nakon što se manžetna postavi na nadlakticu i medicinski uređaj se spoji, počne se prvo od dva mjerenja. Dobijeni rezultati brzine pulsa se automatski upoređuju sa prosječnim vrijednostima vaše starosne grupe. Na taj način brzo možete vidjeti da li starost Vaših krvnih sudova odgovara Vašoj životnoj dobi, ili se razlikuje od prosjeka.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

MADI D.O.O. – FOKUS NA DOMAĆOJ PROIZVODNJI

Kako bi proces proizvodnje bio zaokružen „od polja do...

PIT Industry 2024: Od trenutne do pametne i autonomne tvornice

PIT Industry 2024: Od trenutne do pametne i autonomne...

Tešanj: Na Međunarodnom sajmu privrede nastupaju Privredna komora Srbije sa 15 kompanija, Crna Gora, Mađarska, Indonezija, Azerbejdžan…

Tešanj, grad sa duboko ukorijenjenom poduzetničkom tradicijom, 25. septembra...