Uprava Agrokora se oglasila o tome da li se Konzum povlači iz BiH

/

Veliku pažnju bh. javnosti izazvala je objava European Supermarket Magazine-a u kojoj je najavljeno da prinudna uprava koncerna Agrokor planira prodati Konzumove trgovine na prostoru Bosne i Hercegovine.

Ipak, iz zagrebačke uprave Agrokora demantirali su ove informacije.

“Konzum BiH se ne povlači s tržišta. Prema posljednjem izvještaju vanredne uprave vidljivo je da je poslovanje Konzuma u BiH stabilizirano. Ova kompanija nastavlja dalje s radom”, kazali su nam iz uprave Agrokora. 

Nadalje su napomenuli da su već prisutni i pozitivni efekti poslovnog repozicioniranja Konzuma BiH, s fokusom na još povoljnije cijene i dostupnu kupovinu u susjedstvu u manjim formatima.

Eurepean Supermarket Magazine objavio je da je kao dio procesa restruktuiranja, čiji je cilj da se izbjegne bankrot, zatvoreno desetine prodavnica u Hrvatskoj u posljednjih šest mjeseci.

S druge strane, iz uprave Agrokora su potvrdili da je ta kompanija zatvorila manji broj prodavnica u Hrvatskoj. 

“Kada je riječ o Konzumu u Hrvatskoj, ova kompanija je kao sastavni dio svog procesa restrukturiranja zatvorila manji broj prodavanica, a sve sa ciljem osiguranja dugoročno održivog i profitabilnog poslovanja i očuvanja radnih mjesta”, kazali su iz Agrokora – prenosi Klix.ba.

zosradio.ba/klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Za manje od mjesec dana u BiH propalo 105 preduzeća

U BiH je u prethodnih nešto manje od mjesec...

Prijavite se na biznis takmičenje – predstavite svoju kompaniju

Brčko distrikt, 25. jula 2024. – LRC Business Intelligence...

Međunarodni aerodrom Sarajevo slavi 55 godina postojanja

Međunarodni aerodrom Sarajevo s ponosom najavljuje sedmicu aktivnosti povodom...