Ovo se širi internetom poput virusa: Petnaestogodišnjak poslao sjajnu poruku političarima u BiH!

/

Petnaestogodišnjak iz Cazina, koji srednju školu pohađa u Bihaću, Sejman rekić odlučio se na hrabar potez. Naime, on je uputio otovreno pismo političarima u BiH, a njegova poruka se velikom brzinom počela širiti društvenim mrežama.

Otvoreno pismo prenosimo u cjelosti.

– Iz dana u dan se suočavamo s mržnjom našeg naroda. Kada kažem “našeg”, to podrazumijeva na sve tri nacije (i manjine) koje žive u Bosni i Hercegovini.

Uskoro će izbori, pa se svaka stranka priprema za “svoj” dan. Kreativci smišljaju razne parole tipa: “U jedinstvu je snaga!”, “Zajedno smo jači!”,”Korak ispred svih!” i dr. Nažalost te parole ostaju na papiru, jer ni sami političari ne poštuju te parole.

Kada bi bar neko primjenio te parole. Dvije suparničke stranke u biti imaju isti moto, ali ga se ne pridržavaju (“U jedinstvu je snaga!”,”Zajedno smo jači!”). Našem narodu nedostaje jedinstva. Naš narod je vijekovima vodio miran suživot.

Bio je primjer tog suživota. Tri religije, tri naroda su bili jedno,vjerujem da i opet mogu biti. Narod može zajedno, ali ih političari uvijek zavade. Mi to ne smijemo dopustiti. Mi ne smijemo dopustiti da šačica ljudi uništava naš narod i državu.

Mi možemo (moramo) ujedinjeni urediti stanje u našoj državi. Moramo okupiti mlade,obrazovane, stručne i perspektivne ljude koji će svojim znanjem znati rješiti probleme u Bosni i Hercegovini. Samo tako, samo ujedinjenim snagama možemo ovu zemlju odvesti u bolje sutra – napisao je Rekić u otvorenom pismu bh. političarima.

ZOS Redakcija

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sedam proizvoda iz BiH postalo zaštićeni brend u posljednjih 15-ak dana: Šta to znači za kupce, šta za proizvođače

Sedam prehrambenih proizvoda s područja Bosne i Hercegovine je...

Danas oblačno sa kišom, na planinama moguć snijeg

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno...

Tešnjaku ukraden golf u Maglaju

U službene prostorije Policijske stanice Maglaj obratio se H.S....

Veliki broj utapanja u BiH: Gdje se najopasnije kupati i zašto se tragedije dešavaju poslijepodne

U protekla tri dana, četiri osobe su se utopile...