AMANET Josipa Pejakovića

/

Batko: “Jučer u neka doba nazvao me prijatelj, legenda, ljudska veličina, bard jugoslovenskog i bosanskohercegovačkog filma i pozorišta, i ostavio mi AMANET. Josipe, ti imaš od svih nas najveću ljudsku podršku koju jedan čovjek, ljudska veličina može imati. Mi te volimo i nedamo, i pobijedićeš ti i ovu bolest..”

Josip Pejaković: “Nalazim se u Kliničkom centru u Sarajevu, gdje sam hospitaliziran. Imao sam tešku operaciju slijepog crijeva, nakon toga dva infarkta, počinje priču sarajevska LEGENDA. Danas sam prvi put dobro i u situaciji da razmišljam i da govorim. Kada sam kročio u KCUS u nedjelju ophodili su se prema meni ne kao prema Josipu Pejakoviću, već kao prema pacijentu. Batko, sve što se dešava oko Kliničkog centra u Sarajevu, sve te priče su velika izmišljotina. Ja vjerujem u ovakav način odnosa ljekara, bolničara prema pacijentu, Ja ne političarim, nisam se izjašnjavao…. Znam da Ima puno svijeta koji meni vjeruje… Kadrovske retorike koje su se dešavale na Kliničkom centru i haranga koja se digla u ovo zadnje vrijeme, nije istinita..! Osoba koja je bila stavljena na STUB SRAMA, je neopravdano bila na tom stubu. Uvjerio sam se…. Batko, glavna uloga na KCUS nije ni menadžment. a ni ljekarski konzilij. Glavna uloga u ovoj klinici je konačno postao pacijent… Batko važno je da ljudi čuju istinu. Meni je važno da ljudi, narod čuje da i nena iz Pazarića i Josip Pejakovic imaju isti tretman..”

Batko: “Brinem se za tebe Josipe, ja i moja cijela ekipa i svi građani, brinem se za ljude koji su na margini, a kojima je Josip Pejaković  pomogao”

Josip Pejaković: “Borba je neprestana za Bosnu. Kada se čovjek bori za Bosnu, njemu ne strada ni uvo ni oko, njemu uvijek strada srce… Moje srce je Bosna i ako mi neko može transplantirati Bosnu moje srce je vječno..”

Audio snimak sa AMANETOM, koji svima nama ostavlja Josip Pejaković, koji se trenutno nalazi na liječenju, a kako sam kaže, više je prema Barama nego prema nama na ovom svijetu možete preslušati na linku ispod.

Volimo te Josipe Pejakoviću i nedamo te legendo jugoslovenska, bosanska, travnička, sarajevska…

zosradio.ba/udrimuski.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...

Keks i čokolada kao luksuz: Ko će sebi priuštiti čokoladu po cijeni od 10 KM?

Dugotrajan rast troškova, ponajviše sirovina, natjerao je preduzeća iz...

Visoke školarine u BiH: Roditelji uzimaju kredite za obrazovanje svoje djece

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...