Amir Galijašević novi predsjednik OO DF Tešanj

/

U nedjelju je OO DF Tešanj održala Skupštinu. Na Skupštini je između ostalog donesena odluga da dužnost predsjednika obavlja Amir Galijašević. Amir Galijašević je na proteklim općinskim izborima bio kandidat više stranaka za načelnika Općine.

Amir (Alija) Galijašević rođen 1960 u Tešnju. Osnovnu školu i gimnaziju završio u rodnom gradu. Diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1985.godine, a magistrirao 2013. godine i stekao zvanje Magistra ekonomskih nauka. Prvo zaposlenje bilo mu je u Općinskoj Upravi društvenih prihoda. Radio je u RO Sloga Tešanj i  Vemal Tešanj. Početkom agresije na BiH priključio se patriotskim snagama odmah početkom 1992. godine. Poslije ranjavanja demobilisan 1995. godine u činu nadkapetana ARBiH. Poslije rata bio direktor DC-a Tešanj, a nakon toga je u dva mandata bio direktor Napredka dd. Ima bogato iskustvo u bankraskom sektoru. Bio je direktor BBI banke Tešanj, Moja banka u Jelahu i PBS Tešanj. Trenutno radi u vlastitoj privatnoj firmi. Oženjen i otac dvije kćerke. Aktivno se bavi društvenim radom. Bio je predsjednik TOŠK-a osam godina, u to vrijeme ovaj klub je ušao u Premijer ligu BiH. Bio je član šampionske generacije DVD Tešanj koja je 1972 bila prvak bivše Jugoslavije, a  poslednjih šesnaest godina vrlo je aktivan član LD Kiseljak .

Husein Galijašević/zosradio.ba

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Počinje kampanja za izbore u BiH: 26.089 kandidata lovi glasove za 3.342 pozicije

 Lijepljenjem prvog plakata, konvencijama, predstavljanjem kandidata, promovisanjem slogana i...

Saobraćajna nesreća u Mravićima: Učestvovali strani državljani

Danas je u Mravićima, općina Doboj Jug, došlo do...

Požar u Klancima uzrokuje zagađenje zraka u Tešnju: Indeks kvaliteta zraka “Nezdrav”

Tešanj se danas suočava s visokom razinom zagađenja zraka,...

VIDEO: Reakcija heroja koji su noć proveli na požarištu, nakon dolaska helikoptera OSBiH

Nakon dramatičnih sati borbe sa požarom iznad Novog Šehera,...