Jedinstven prizor: Munara džamije izranja iz zaleđenog jezera! (FOTO)

/

Munara koja izranja na sred jezera na istoku Turske turistička je atrakcija koja posebnu pažnju privlači u zimskom periodu kada je površina jezera okovana ledom.

Riječ je o munari džamije koja je ostala pod vodom nakon što je 2009. godine napunjena brana Yazici. Brana služi potrebama istoimene hidroelektrane, ali i za navodnjavanje više od 25.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u Agriju.

Zajedno s dijelom sela Bascavus, pod vodom je ostala i lokalna džamija, a njena munara i dalje uspravno stoji nasred jezera.

Udaljena oko 18 kilometara od centra grada Agrija, munara je postala velika turistička atrakcija koju posjećuju raseljeni mještani tog sela, ali i turisti iz cijele Turske i šire.

Munara nasred zaleđenog jezera prizor je koji privlači i profesionalne i amaterske fotografe u potrazi za neobičnim prizorima.

zosradio.ba/ins.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sedam proizvoda iz BiH postalo zaštićeni brend u posljednjih 15-ak dana: Šta to znači za kupce, šta za proizvođače

Sedam prehrambenih proizvoda s područja Bosne i Hercegovine je...

Danas oblačno sa kišom, na planinama moguć snijeg

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno...

Tešnjaku ukraden golf u Maglaju

U službene prostorije Policijske stanice Maglaj obratio se H.S....

Veliki broj utapanja u BiH: Gdje se najopasnije kupati i zašto se tragedije dešavaju poslijepodne

U protekla tri dana, četiri osobe su se utopile...