Posebni ljudi: Ko je Dolly iz Tešnja?

/

Čovjek nije dobio nadimak kao klinac, već u doba koje obično nazivamo ‘krizom srednjih godina’: Hamzalija Dolamić postao je Dolly u 45. godini života.

Do tada su ga, tačnije od njegove 25. godine  zvali „Halid “.  A zašto Dolly? Zato što Hamzalija nikada nije propuštao da kaže kako mu je film ‘Sjećaš li se Dolly Bell’ najbolji film svih vremena.

Dolly je time pokazao da ima ukusa, jer je to filmsko ostvarenje Emira Kusturice (postalo) kultno. Hamzalija, dakle, u duši umjetnik – i to odmah znači da je dobar čovjek, mehka
duša i dobro srce, što bi se reklo. Baš zato što je takav kakav, Hamzalija je preživio dva moždana udara. Jer, dobrima je teško podnositi sve ove dunjalučke ‘nepodopštine’.

Ali, Hamzalija Dolamić – Dolly ima jako srce, ‘srčan’ je definitivno. Jer, kada ljudima u čaršiji podno Gradine spomenete ovog osebujnog čovjeka, odmah ćete dobiti osmjeh.

On je, bez imalo patetike, pošten, fin, voli se šaliti i – kako se to moderno kaže – ‘društveno je odgovoran’. A, ovo ‘društveno odgovoran’, prije svega znači da Dolly sebe daje za ‘opće dobro’. Kod njega je to na prvom mjestu sport.

Zapravo su Tošk i Čelik njegove dvije posebne ljubavi. Uključio je i djecu u sport, jer
oplemenjuje dušu i nije slučajno da je jedan od sinova trener u Tošku. Kada je, dakle, u pitanju Tošk i Čelik, spreman je dati sve. Na sjednici Upravnog odbora Toška je i dobio nadimak „Dolly “.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...

Nejla Tukić – učenica generacije 2023/24 u OŠ ” Mustafa Mulić” Šije

Nejla Tukić je rođena 28.09.2009. godine u Tešnju. Kroz...