Uz ”Dane poduzetništva” u MSŠ Tešanj četiri nova ugovora o saradnji

/

Kao i prethodnih godina i danas su u prostorijama MSŠ Tešanj organizirani ”Dani poduzetništva”.

Kako smo saznali ”Dani poduzetništva” su upriličeni zajedno sa obilježavanjem 1.marta – Dana nezavisnosti BiH, pa su i sami učenici pripremili prigodan program za sve prisutne. Saradnja MSŠ Tešanj sa preduzećima sa ovog područja datira još od 2011. godine i dosadašnji rezultati su pokazali da ovakav metod saradnje između obrazovnih institucija i realnog sektora daje najbolje rezultate. Danas su ugovore o saradnji sa Mješovitom srednjom školom u Tešnju potpisali: ”ART”d.o.o. Jelah, Auto centar ”Ganjgo line” – Doboj Jug, ”GMC” d.o.o. – Žabljak Usora i ”Eni EM” – Doboj Jug.

Kako nam je kazao Muharem Saračević, direktor ove škole ovakvi ugovori su i ranije potpisivani sa firmama te pojašnjava: ”Ove godine imamo ukupno potpisanih 214 ugovora sa 96 poslodavaca što nas sigurno svrstava u jednu od najuspješnijih škola u BiH kada je u pitanju saradnja škole i poslovnog sektora. Mi želimo blisku saradnju i želimo jedno
povjerenje da izgradimo između sebe i da to naravno možemo prezentirati kroz neke interese odnosno da imamo obostranu korist.”

IZ firme ”GMC” Žabljak – Usora ističu da je ovo danas ujedno prilika i da se zahvale ovoj školi kao i njenom direktoru na proaktivnom učešću u saradnji sa realnim sektorom. 

”U ovoj godini 4 učenika koja pohađaju ovu školu su na praksi kod nas a slijedeće godine imamo u planu da u okviru ove škole upišemo jedno odjeljenje ovih učenika – montažera konkretno za potrebe naše firme,  ukoliko to uspijemo naravno dogovoriti sa direktorom ove škole.” – pojašnjava  Adnan Bajraktarević, predstavnik ”GMC”-a.

Upravo ovaj model saradnje Mješovitu srednju školu u Tešnju svrstava u jednu od najuspješnijih u našoj zemlji.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Isplaćena pomoć učenicima za nabavku udžbenika

Općina Doboj Jug uplatila je iznos od 50,00 KM...

Šemsa Mujaković: Veliko interesovanje žena za Asocijaciju poslovnih žena BiH

Na 18. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, Šemsa Mujaković,...

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio firmu “METAL LAND”

Općinski načelnik Mirnes Tukić nedavno je posjetio firmu "METAL...

Jasne poruke Sajma u Tešnju: Cilj svih treba da bude jaka privreda

U organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, danas je...