HUMANA GESTA MAGLAJKE NADINE SMAJLOVIĆ: KREĆE U IZRADU 200 TURBANA ZA TEŠKO OBOLJELE ŽENE I DJECU

/

Maglajka Nadina Smajlović već tri godine bavi se kreativnim ručnim radom, a prodajom ukrasnih detalja kao što su broševi, mašnice, trake ali i maštovite suknjice za djevojčice, popunjava kućni budžet. Iako je majka dvojice dječaka, supruga i domaćica, koja se uz sve to bavi i kreativnim ručnim radom, rekla nam je da ipak ima i nešto slobodnog vremena koje želi korisno popuniti. Tako se rodila ideja da uz pomoć svojih prijateljica, poznanica ali i svih zainteresovanih djevojaka i žena sašije 200 turbana, odnosno kapa od prirodnih materijala, koji bi se podijelili ženama i djeci koji se liječe na onkološkim odjelima zdravstvenih ustanova širom BiH. 

Ideja se rodila kada je moja poznanica, koja je takođe onokološki pacijent, dobila moj turban. Poslala mi je vrlo emotivnu poruku o tome koliko joj on znači u svakodnevnom životu. Tako sam odlučila da svoje znanje u izradi turbana podijelim sa drugima. Za početak ćemo izraditi 200 turbana za žene i djecu koji su nakon kemoterapije ostali bez kose. Interes je iznenadio i mene samu. Javljaju se žene da doniraju novac ili da zajedno šijemo turbane“, priča nam Nadina Smajlović i dodaje da će svaki turban biti posebno upakovan sa emotivnom porukom podrške. 

“Merhamet“ želi organizaciju radionica za korisnice

Za svega dva dana vijest se proširila društvenim mrežama i izazvala veliko interesovanje koje je iznenadilo i samu Nadinu, a do sada je prikupljeno i oko 200 KM. Akciju će pomoći i firma „Šabić tkanine“ iz Gračanice, a interes za ovu kampanju pokazala je i Sanela Omerović, direktorica Regionalnog odbora „Merhamet“ Maglaj. „Merhamet želi da organizujemo radionice za njihove korisnice, da žene naučimo ručnim radovima te organizujemo bazare na kojima će one svoje radove moći prodati i nešto i zaraditi“, dodala je Nadina. Kako je nam je Nadina ispričala, čim se nabavi potreban materijal krenuće se sa izradom turbana. Nada će da će za ovu nadasve humanu kampanju biti puno vrijednih ruku, a cijeli tok akcije može se pratiti i na FB stranici „Žena je ženi podrška“

Zosradio.ba/ maglaj.net

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

FBiH ide u novo zaduženje od 50 miliona KM emisijom obveznica

Federacija Bosne i Hercegovine planira novo zaduženje od 50...

Telefoni na čas mogu jedino u svrhu učenja

Sve škole u Srpskoj posjeduju pravilnike koji propisuju u...

Sedmi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Bosna i Hercegovina

Sedmi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje (SP) između Bosne...

Visoke cijene studija u BiH, roditelji se zadužuju da plate školarinu

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...