Jezero ”Jelen” idealno mjesto za nezaboravan odmor

/

Prirodni rezervat divljine „Jezero Jelen“ nalazi se u Jelah polju i idealno mjesto je za porodični izlet i piknik.

Duž jezera je uređena staza dužine od oko 3 km.  Stoga smo odlučili pretražiti što se nudi za sve one koji savršen odmor zamišljaju u drvenoj kućici, ali možda u nešto luksuznijoj varijanti. 

    

Ljubitelji prirode mogu  uživati u čistom zraku, opuštenoj porodicnoj atmosferi  te hrani pripremljenoj u skladu sa sezonom. Jezero Jelen nudi različite vrste smještaja. Od luksuznih i porodicnih soba do razlicitih tipova kampa. Sobe imaju prekrasne terase koje su okrenute prema jezeru, tako da možete uživati u pogledu, posebno pri izlasku i zalasku sunca. 

   

   

Uz stručno vodstvo trenera , možete saznati sve o konjima, naučiti jahati i krenuti u nezaboravnu pustolovinu  stazama u okolici. Jezero Jelen Vam nudi  i terapiju antistresa a to je adrenalin park, paintball, kampiranje, ribolov, te  zip line koji nudi vožnju cijelom dužinom jezera sa posebnim panoramski užitkom.

   

Posjetioci ovog lokaliteta mogu uživati i u “mini Zoo vrtu”, u kojem se mogu vidjeti: nojevi, paunovi, fazani, tetrijebi, papige, srndaći, košute, jeleni i druge životinje. Uz jezero se nalazi i restoran, kao i park za djecu, ali i brojne klupe na kojima zasigurno možete uživati i u romantičnom pogledu.   

       

           

Također, kompleks jezera možete obići i biciklom. Četverotočkaša možete iznajmiti na jezeru i zabaviti se s prijateljima.

     

Zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tri decenije inovacija u medijskoj i marketinškoj industriji

Prošlo je 27 godina otkako je TNT Group započeo svoju misiju...

ProCredit Bank, TRA i UTBiH o prekograničnom poravnanju emisije ugljika (CBAM)

ProCredit Bank, Udruženje termoenergetičara u Bosni i Hercegovini i...

Posljednji dan Energetskog samita 2024 – Tržišna ekonomija i razvoj mrežnih kapaciteta

Posljednji dan Energetskog samita 2024 fokusiran je na teme...

Dresscode: matura sa stilom – sniženje do 30% na nesniženu kolekciju

Napravite izbor koji ostavlja dojam uz Dresscode ponudu Dresscode, vodeći...