Otvoren 14. sajam privrede u Tešnju

/

Danas je otvoren 14. Međunarodni sajam privrede u Tešnju i okupio je 200 izlagača. Kao i prethodnih godina i na ovogodišnjem sajmu prisutni su izlagači iz naše zemlje, kao i iz susjednih zemalja te kompanije zemlje partnera odnosno Italije. Prije samog otvorenja sajma upriličeno je podizanje dosad najveće izrađene zastave Bosne i Hercegovine čije su dimenzije 30×20 metara, a podignuta je na jarbolu visokom 70 metara.

Sajam su svečanim presijecanjem vrpce otvorili Nj.E. Nicola Minasi, ambasador Republike Italije u BiH, Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Senad Brka, predsjednik UP ”Biznis centar” Jelah-Tešanj.

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH govoreći o ovom sajmu je između ostalog kazao: ”Moramo se posvetiti ekonomiji, moramo se posvetiti baznim životnim pitanjima, otvaranju radnih mjesta i realizaciji naših najvažnijih vanjsko-političkih ciljeva među kojima je svakako EU na prvom mjestu.”

Nj.E. Nicola Minasi, ambasador Republike Italije  izrazio je svoje zadovoljstvo činjenicom da je njegova zemlja partner ovogodišnjem sajmu, te je istakao činjenicu da postoji oko 70 italijanskih kompanija koje djeluju na prostoru BiH, uz napomenu da je želja njegove zemlje da pruže mladima priliku da nauče šta im je potrebno da nađu zaposlenje u italijanskim kompanijama kako ne bi morali napuštati našu državu. 

Senad Brka, predsjednik UP ”Biznis centar” Jelah-Tešanj je prilikom obraćanja medijima naglasio da izlagači dolaze iz 7 evropskih zemalja, te da 85% izlagača dolazi iz realnog sektora. 

Firma Corona pack iz Tešnja bavi se proizvodnjom folija za pakovanje i posluje već četiri godine i kako ističe predstavnik ove kompanije Amar Hadžan sajam je prilika da se stvore bolji kontakti i da se široj javnosti prezentuje ono što se ovdje proizvodi. Iako relativno mlada ova kompanija već razmišlja o širenju proizvodnje.

Ovogodišnji sajam se prostire na 5.000 kvadrata zatvorenog i 10.000 otvorenog prostora, dok su partneri sajma Općina Tešanj i Privredna komora FBiH.

Italijanska kompanija Ferretto Group je već prisutna na ovom području, njihovo učešće na Sajmu ne iznenađuje ako se uobziri činjenica da matična kompanija potiče iz Italije. Kako je ZOS radio rekao generalni direktor ove kompanije Džemal Klepić javnost je upoznata s njihovim radom i veliko je zadovoljstvo da danas mogu biti dio ove priče, koja daje mogućnost da se na najbolji način pokaže ono što se proizvodi.

Organizatori ističu da je Tešanj privredni centar Federacije BiH, sa godišnjim prihodima od 1,5 milijardi KM.

Prilikom posjete štandu kompanije Euro stil Doboj od direktora Elvisa Bošnjakovića saznali smo da su za svoje kupce pripremili i specijalni popust u vrijeme sajamskih dana, pa tako na već ranije snižene cijene od 50% kupci koji se odluče na kupovinu kotlova za vrijeme trajanja sajma ostvaraju pravo na dodatni popust od 10%.

Sajam je otvoren do 13.maja, a fotografija pogledajte na slijedećem linku.

Rifa Vilašević/zosradio.ba 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Kolege Moamera Kasumovića zgrožene nakon što se otkrilo da je bludničio nad maloljetnikom: Ovo je lice monstruma i zla!

Javnost je zgrožena činjenicom da je glumac Moamer Kasumović...

Ko u FBiH može u izuzetnu starosnu prijevremenu penziju i da li se u tom slučaju penzija umanjuje za određeni postotak?

Jedno od najčešćih pitanja upućenih Federalnom zavodu za penzijsko...

Vještačenje u Centralnoj banci: Marka i 100 KM dominiraju među lažnim parama

Na adresu Centralne banke Bosne i Hercegovine od početka...

Čak 1.300 građana u FBiH čeka spasonosni lijek: “Ljudi nam bukvalno umiru na rukama”

Gotovo 1.300 građana u Federaciji BiH čeka na spasonosni...