Tešanj: Potpisani ugovori o nastavku izgradnje četiri školske sale

/

Izgradnja četiri školske sale za osnovne škole na području općine Tešanj počela je 2016.
godine kada su izvršeni prvi radovi.

Danas dvije godine poslije potpisani su ugovori o nastavku izvođenja radova na ovim objektima. Školske dvorane se nalaze u Kaloševiću, Jablanici, Šijama i Miljanovcima, dok je vrijednost predviđenih radova obuhvaćenih današnjim ugovorima 778.926,33 KM. Ugovor su potpisali Mensur Sinanović, Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, Suad Huskić, načelnik općine Tešanj i izvođači radova odnosno predstavnici firmi Inžinjering i Inter.

Prema riječima načelnika općine Tešanj Suada Huskića sa današnjim ugovorima  obuhvaćeno je oko 70% finansijske vrijednosti svih radova na ova četiri objekta. Vrijednost dosadašnje investicije iznosi milion i četiristo hiljada KM (1.400 000,00 KM). 

”U Šijama ćemo do početka nove školske godine  otvoriti salu, a ove tri u Jablanici, Miljanovcima i Kaloševiću, one će biti urađene sve od elektroinstalacija i nekih drugih instalacija do same stolarije i nekih unutrašnjih fasaderskih i molerskih radova. ” kazao je između ostalog Suad Huskić, načelnik općine Tešanj. 

Kako smo saznali od Mensura Sinanovića, Ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK politika Vlade ZDK i Ministarstva obrazovanja je da se svim učenicima stvore
jednaki uslovi. Prema njegovim riječima djeca u ove četiri škole u općini Tešanj nisu
imala dobre uslove za izvođenje nastave sporta, tjelesnog odgoja i ostalih sadržaja koje sala nudi i sad će se riješiti taj problem koji je godinama bio.

Završetak radova na izgradnji školske sale u Šijama očekuje se sa početkom nove školske godine, a svoje zadovoljstvo ovom činjenicom nije krio ni Edin Alić direktor osnovne škole koji ističe kako svi koji gravitiraju ovom području sa nestrpljenjem očekuju završetak radova.

Inače Vlada ZDK je putem Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta u tekućoj godini za 9 osnovnih škola na području općine Tešanj izdvojila sredstva u vrijednosti od milion i sto hiljada KM (1.100 000,00 KM).

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Jači zemljotres pogodio BiH: Uznemirio građane Zenice, Maglaja, Tešnja,Teslića…

Prema podacima Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), zemljotres jačine 4,5...

Hotić: Proizvodnja mobilnih kuhinja za krizne službe u rukama domaćih stručnjaka iz Tešnja

Prije tri godine, kompanija DANIALS je proizvela prvu domaću...

Enes Begović stiže u Tešanj: Koncert povodom 18. Međunarodnog sajma privrede

Popularni pjevač Enes Begović održat će koncert u Tešnju...

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...