Tešanj: 80 maturanata Gimnazije ”Musa Ćazim Ćatić” završilo svoje školovanje

/

Još jedna generacija učenika Gimnazije ”Musa Ćazim Ćatić” završila je svoje školovanje

Nakon četverogodišnjeg školovanja, večeras su svečanim defileom i zabavom maturanti Gimnazije ”Musa Ćazim Ćatić” obilježili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

Prema riječima Aide Salkić, direktorice ove škole večeras je 80 maturanata imalo svečani defile, i to je jedna izvanredna generacija učenika od kojih je 55 izašlo na maturu, a 25 je učenika koji su sve razrede Gimnazije završili odličnim uspjehom i bili su oslobođeni polaganja mature. Od 55 učenika koji su polagali maturu, njih 37 je završilo sa odličnim uspjehom tako da je srednja ocjena 4,67 ”

Na platou ispred OŠ ”Huso Hodžić”  ovogodišnji maturanti su se okupili u prisustvu prijatelja, porodica, profesora a nakon toga je uslijedio defile ulicama Tešnja.

Kako smo već ranije izvještavali učenik generacije ove škole je Demir Hasičić, za kojeg svakako treba spomenuti da je bio učenik  generacije i za vrijeme osnovnog obrazovanja. Za većinu od njih ovo je kraj tek jednog ciklusa školovanja, i već razmišljaju o upisima na visokoškolske ustanove. Sutra (18.06.2018..) će uslijediti i svečana dodjela diploma učenicima ove školske ustanove. 

Fotografije pogledajte na slijedećem linku.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...