Stranka za BiH: Muhidin Alić, nosilac kandidatske liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH

/

Muhidin Alić, advokat iz Tešnja i jedan od osnivača Stranke za BiH, nosilac je liste Stranke za BiH za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH  izbornoj jedinici 4 koju čine kanton 4 i kanton 6  (Zeničko-dobojski i Srednjobosanski).

Stranka za Bosnu i Hercegovinu osnovana je u aprilu 1996. godine a među njenim osnivačima bio je i Muhidin Alić diplomirani pravnik, tada još mladi intelektualac.

Rođen je u Tešnju 1960.godine. Školovao se u Tešnju, Doboju i Sarajevu za sticanje znanja i zvanja diplomirani pravnik a to mu je omogućilo i dodatno osposobljavanje za bavljenje advokaturom. Radni angažman započeo je u rodnom gradu i nastavio na vrlo odgovornim dužnostima, od kantonalnog ministra za rad i zapošljavanje, ministra unutrašnjih poslova u Ze-do kantonu do dužnosti Federalnog ministra unutrašnjih poslova u Vladi Federacije BiH i zastupnika u Federalnom parlamentu. Sve poslove i dužnosti koje je vršio obavljao je savjesno, profesionalno i odgovorno što potvrđuje činjenica da nije zabilježena nijedna kompromitirajuća situacija.

U organima Stranke za BiH  također je vršio odgovorne dužnosti, od predsjednika savjeta u općinskoj organizaciji, do predsjednika Glavnog odbora i člana Predsjedništva S BiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Saopštenje za javnost: Poziv na odgovornost i konstruktivnu kampanju

Snaga naroda Tešanj uputila je saopštenje za javnost koje...

Dodik: Šef CIA-e nije babaroga, on je rezuman čovjek – Srpska nema i nikada nije imala plan secesije

"Već 10 godina govorim kako Republika Srpska nema plan...

Nakon trideset godina: Tešanj ima šansu da dobije vlast oslobođenu od lokalnog autokrate

Nakon trideset godina vladavine AUTOKRATE, čini se da će...

Koje su stranke predale liste za Općinsko vijeće Tešanj?!

Ove lokalne izbore nas očekuje bespoštedna borba za Općinsko...