Bosanac skoro mjesec talac pirata!

/

Prošao je skoro mjesec otkako je brod kompanije „Massoel Shipping“ iz Švicarske otet blizu obale Nigerije, a talačka kriza još traje.

Među 12 članova posade koji su zarobljeni je i jedan Bosanac, čiji je identitet i dalje skriven.

Iz Sindikata pomoraca Hrvatske i Ambasade BiH u Švicarskoj kazali su nam da, nažalost, nema novih informacija. Kompanija i dalje radi na njihovom oslobađanju.

Ranije su angažirali tim stručnjaka koji rade na ovom slučaju, a informacije dijele s porodicama otetih članova posade. Tada je najavljeno da će osigurati brzo i sigurno oslobađanje radnika, ali se na to još čeka. Ni oni se više nisu oglašavali.

O imenima zarobljenih se šuti, a sve, kako navode iz Sindikata, zbog sigurnosti talaca, dok su porodice navodno o svemu obaviještene.

Teretni brod „MV Glarus“ prevozio je pšenicu, a oteli su ga pirati u blizini obale Nigerije. Oteti članovi posade su državljani Filipina (7), Ukrajine, Rumunije, Slovenije, Hrvatske i BiH.

zosradio.ba/avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Što je koštalo 100, sada je 150 KM: “Cijene otišle u nebo”

Građani su konstantno na udaru poskupljenja hrana, što mnogim...

Federalni zavod zdravstvenog osiguranja: BiH ima daleko najveću stopu PDV-a na lijekove u regiji

Posljednjih dana može čuti populistička priča vladajuće koalicije na...

Uživajte još danas u suncu, već sutra slijedi preokret

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme...