Kasumović : Ne idem nigdje, ostajem gradonačelnik Zenice

/

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, u ekskluzivnom intervjuu za zenicainfo.ba, negirao je navode koje smo objavili u ponedjeljak uveče da preuzima mandat u Parlamentu BiH. U protekla dva dana, nismo uspjeli dobiti potvrdu ni demant ove informacije, jer je gradonačelnik na godišnjem odmoru, a u svom prvom medijskom nastupu, odlučio je da o ovoj temi prvo govori za naš portal.

„Vaša informacija je vjerovatno bila na tragu određenih ucjena, zahtjeva, pritisaka sa raznih strana i ponuda koje sam dobijao proteklih dana, da preuzmem neku od najodgovornijih funkcija u državi i da odem iz Zenice. Ja sam građanima obećao da ću do kraja mandata biti nezavisni gradonačelnik, da ćemo graditi evropsku Zenicu i to je jedina istina. Ostajem gradonačelnik do kraja mandata“ – kazao je Kasumović.

„Bilo bi krajnje nekorektno da se povučem u ovom trenutku, kada sam probudio nešto u gradu, pokrenuo određene reforme i kada je to počelo da raste, da nam grad bude Evropski. To ne bi imalo nikakvog smisla“, ističe gradonačelnik.

Kompletan intervju sa gradonačelnikom Kasumovićem, koji nam je između ostalog govorio o ovoj temi, ali i o trenutnim procesima i pregovorima oko formiranja vlasti na kantonalnom nivou, pogledajte večeras u specijalnom izdanju Zenicainfo Plusa u programu TV Zenica u 18:55 sati.

zosradio.ba/http://zenicainfo.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Da li znate da prilikom glasanja za općinska vijeća možete izabrati samo tri imena

Uoči lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, zakazanih za...

Zahida Binakaj: Hrabrost, inovacija i posvećenost zajednici

Zahida Binakaj, doktor farmaceutskih nauka i kandidatkinja na listi...

Hamza Hotić: Tešanj zaslužuje da bude jedno od regionalnih centara košarke

Hamza Hotić je dugogodišnji društveni i sportski radnik. Dugi...

Saopštenje za javnost: Poziv na odgovornost i konstruktivnu kampanju

Snaga naroda Tešanj uputila je saopštenje za javnost koje...