Francuska policija stala uz demonstrante, ne žele protiv naroda (VIDEO)

/

Nakon tri vikenda masovnih protesta “žutih prsluka” širom Francuske protiv povećanja poreza na gorivo i demonstracija koje su prerasle u nasilje i sukobe sa policijom, francuska policija odlučila je da više ne želi da se bori protiv svog naroda. Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kom se vidi trenutak kada je francuska policija stala uz narod.

Sa jedne strane stoje “žuti prsluci” a sa druge policija, koja u jednom trenutku skida zaštitne šljemove i ovim gestom pokazuje da više ne želi da se bori.

Ovaj potez demonstranti su pozdravili aplauzom i pjesmom, a neki od njih prišli su i rukovali se sa pripadnicima policije, sa kojima su se poslije tri nedjelje sukoba našli na istoj strani.

Pariska policija saopštila je da su u protestima održanim u subotu u Parizu zbog povećanja cijena goriva, povrijeđene 133 osobe, među kojima 23 policijska službenika.

Požari su potpaljeni u šest zgrada i podignuto je više od 130 improviziranih barikada, a zapaljeno je 112 vozila.

zosradio.ba/fokus.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...