ODRŽANA 15. SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA DOBOJA

/

Skupština grada Doboja izabrala je danas Borisa Jerinića za zamjenika gradonačelnika Doboja, nakon neopozive ostavke Dejana Starčevića. Za izbor Borisa Jerinića na mjesto zamjenika gradonačelnika glasalo je 28 od 31 odbornika, a tri odbornika bila su protiv. 

Skupština grada usvojila je danas budžet za 2019. godinu u iznosu od 42.385.000 KM, koji je za 3% manji nego planirana sredstva u ovoj godini. U ukupnim budžetskim sredstvima, poreski prihodi čine 40%, neporeski 22%, primici od nefinansijske, finansijske imovine i zaduživanja 38%. Za otplatu kredita u narednoj godini planirano je 3.877.000 KM. Doznake na ime socijalne pomoći planirane su u iznosu od 3.240.000 KM i za 20% su veće nego u tekućoj godini, dok su grantovi za 17% manji i planirani su u iznosu od 6.436.000 KM. 

Na današnjoj sjednici utvrđena je i stopa za oporezivnje nepokretnosti u visini od 0,20%, izuzev za nepokretnosti u kojima se neposredno obavlja proizvodna djelatnosti i koja iznosi 0,10%. 

Odbornici gradske skupštine su usvojili odluku da 400.000 KM bude prebačeno na račun Gradske toplane, na ime isporuke toplotne energije domaćinstvima za period od 6. do 14. oktobra. Građani koji su izvršili uplatu Toplani za taj period biće u pretplati. Odbornici su utvrdili da je ekonomska cijena usluga Javne predškolske ustanove “Majke Jugović” za narednu godinu 322 KM, kao i ove godine. 

Za zimsko održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva mjesnim zajednicama će biti doznačeno po 1.000 KM, a po zahtjevu savjeta mjesne zajednice upućenom gradonačelniku. 

zosradio.ba/doboj.gov.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Vatrogasci intervenisali u Rosuljama

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj profesionalna...

Iako su zdravstveni sistemi u BiH odvojeni, ljudske konekcije pobjeđuju prepreke

Zdravstvo u Bosni i Hercegovini suočava se s nizom...

Bit će velika borba u utrci za načelnika u Doboj Jugu

Da smo već uveliko u predizbornoj kampanji za lokalne...

Uhapšena osoba koja je upravljala ringišpilom u Doboju

Dobojska policija sinoć u 22.30 sati uhapsila je B....