Nema vremena za izlaske i provod: Lana (18) radi kao automehaničarka

/

Lana Tatić (18) iz Kozarske Dubice za razliku od svojih vršnjakinja nema vremena za izlaske i provod.

Ona zarađuje novac radeći kao automehaničarka – vozi kamione, radi s bagerom, radi zidarske poslove i tako zarađuje sebi za život, jer ne želi da bude, kako kaže, na teretu svojih roditelja.

“Ponosno mogu reći da imam 18 godina i da sam naučila dosta stvari u životu. Zapravo to je od malih nogu tako, ja se nikad nisam igrala s lutkama, uvijek sam imala kamioniće, autiće i eto danas sam tu gdje jesam. Počela sam s kiperom, kamionom kad sam imalasedam godina, tada sam prvi put sjela za volan. Sad sam prešla na šlepere i cisternu vozim uz tatu”, priča Lana za dnevnick.com 

Lani radni dan počinje u 8 ujutro.

Po dolasku na posao u servis, automobil je već čeka na dizalici. Ni jedan posao joj kaže ne pada teško.

“Dosta sam imala situacija kada su ljudi došli i kad su vidjeli mene u radioni kao žensko i uvijek su bila ta pitanja, otkud ja tu, je li ja to volim, je li znam? Ali, opet na kraju su bili zadovoljni”, priča Lana.

Cilj joj je kaže da sama zarađuje novac. Ne želi da traži pomoć svojih roditelja, jer se osjeća jakom i snažnom.

“Ja ne dijelim poslove na muške i ženske. Ja i perem suđe, radim sve kućanske poslove i vozim kamion i vozim bager i radim s tim i popravljam auta i ništa mi nije teško”, dodaje Lana.

Lana svojim vršnjacima poručuje da slijede svoje snove da ne odustaju od onoga što vole i da se malo trgnu i krenu raditi, jer mnogo je kaže mnogo je ljepši osjećaj kada imate svoj novac i kad zarađujete sami za sebe. 

ZOSRADIO.BA/http://www.radiosarajevo.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Predstavnički dom PSBiH danas o smjeni ministra Nenada Nešića

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) danas...

Koliko su zarađivali u službi za zapošljavanje ZDK: “Ispod 3.480 KM rijetko ko da je imao”

Plenarna Slika Plate: Korupcija i Privilegije u JU Službi...

Prijedlog plana upisa učenika u I razred Mješovite srednje škole Tešanj

Perspektivna zanimanja u trogodišnjem i četverogodišnjem trajanju u Mješovitoj...

Konkurs: “Svjetlo u Tami”

Dragi učenici, Želimo vas pozvati da se pridružite našem konkursu...