Veliki interes za boračke stipendije, konkurisala 2.392 studenta

/

Konkursna procedura za dodjelu stipendija studentima iz reda boračke populacije za studijsku 2018./19. godinu na nivou Zeničko-dobojskog kantona, a po okončanom konkursu kojeg je u novembru raspisalo resorno kantonalno Ministarstvo, praktično je pri kraju.

– Općinskim nadležnim službama po ovom konkursu prijavio se dosad najveći broj studenata zainteresovanih za stipendije našeg Ministarstva i to 2.392 studenta sa prostora ZDK, potvrdio nam je Fahrudin Čolaković, kantonalni ministar za boračka pitanja.

– Ovo Ministarstvo je planiralo sredstva za ove namjene u iznosu od 2 miliona i 100.000 KM, čime bi se moglo odobriti oko 1.900 stipendija na teritoriji kantona, ukoliko sredstva budu u ovoj visini predviđena i kantonalnim budžetom za ovu godinu, čije usvajanje tek slijedi, navodi ministar Čolaković.

Sa prostora Grada Zenice za boračke stipendije po ovom konkursu apliciralo je 577 studenata, a očekivanja su da bi do 450 stipendija okvirno moglo biti odobreno na nivou Zenice.

zosradio.ba/maglaj.net

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Vlada ZDK odobrila poticaje za poljoprivredu, projekte podrške povratku te osposobljavanje pripravnika

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavao premijer...

Ministarstvo za privredu dodijelilo poticaj za nastup 22 firme na sajmovima u Tešnju i Zenici

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić potpisao je...

Promjene u ZDK: Novi zakoni, novi pravobranilac, novi izazovi!

Na tridesetprvoj sjednici Skupštine Zeničko–dobojskog kantona devetog saziva, održanoj...

Potpisan ugovor o rekonstrukciji bazena Industrijske škole: Vlada ZDK za prvu fazu radova izdvojila 750.000 KM

Direktor JU Mješovita srednja industrijska škola Zenica Selvedin Botić...