Google Maps ima odlične vijesti za vozače, evo o čemu se radi

/

Google u ovom trenu uvodi podršku za ograničenje brzine i policijske radare u sklopu svoje aplikacije za navigaciju, Google Maps, prenosi tportal.hr.

Ako upalite aplikaciju, funkcija za brzinu vožnje pokazat će vam ograničenje brzine za cestu kojom se krećete, a ona će biti ispisana na donjem lijevom dijelu ekrana. Radari će, u drugu ruku, biti prikazani malom ikonom kamere koju je moguće vidjeti na samoj mapi.

Prema izvještaju Android Policea, Google Maps će korisniku, također, dati zvučno upozorenje kada se vozilo približava radaru. Kompanija je ovu funkciju isprobala u San Franciscu i Rio de Janeiru.

Android Police je, također, saznao da se funkcija širi na druge gradove SAD-a, odnosno u New York i Los Angeles, što znači da će uskoro svi žitelji SAD-a moći lakše izbjeći radare. Što se nama bližih krajeva tiče, ograničenje brzine se može koristiti u Engleskoj i Danskoj, dok će lista radara uskoro stići u Australiju, Brazil, Kanadu, Indoneziju, Meksiko i Rusiju.

BiH i druge zemlje regiona će na ovo morati sačekati.

zosradio.ba/oslobodjenje.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Nutricionistica otkrila koje voće je veoma zdravo za bubrege

Uravnotežena prehrana je općenito ono što se preporučuje za...

Najčešće probavne tegobe: Ovo voće pomaže kod nadutosti i zatvora

Dr. Joseph Salhab, poznati gastroenterolog koji na TikToku ima...

Đumbir kao saveznik protiv prehlada: Kada i kako ga je najbolje konzumirati?

Jesen je doba kada se naš imunitet suočava s...

Savjet za žene: Ovaj oblik obrva stoji svima

Obrve se mogu činiti kao sporedan detalj koji nije...