Općina Tešanj: Potpisani ugovori sa 54 udruženja

/

Danas su u sali Općinskog vijeća Tešanj potpisani ugovori za finansiranje projekata udruženja građana za 2019. godinu. Ugovore su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i 54 udruženja građana sa područja općine Tešanj. Prigodnim govorom, prisutnima se obratio Općinski načelnik Suad Huskić i zahvalio udruženjima na kvalitetnim projektima, te istakao dosadašnju korektnu saradnju sa svim udruženjima.

”Ovi transferi koje mi imamo od općine Tešanj znače puno za FK Borac Jelah i ne samo za naš fudbalski klub već i za sva ostala sportska udruženja na području općine Tešanj. Općina Tešanj u skladu sa svojim mogućnostima prati sve aktivnosti FK Borac Jelah kako u takmičarskom dijelu tako u zadnje vrijeme i u izgradnji sportske infrastrukture” kazao je za ZOS radio Emir Kotorić, sekretar FK Borac Jelah.

Sličnih razmišljanja je i Edin Jabandžić, predsjednik UO NK TOŠK kada je riječ o ugovoru za ovaj klub koji je kazao: 

”Prije svega ja želim da se zahvalim Općini na podršci koju TOŠK ima već dugi niz godina i da budem iskren do kraja da TOŠK nema ovu podršku od strane Općine Tešanj pitanje je kako i na koji način bi funkcionisao. Prije svega ova podrška daje jednu stabilnost i jedan kontinuitet a svi ostali sponzori koji dolaze i koji doprinose daljem razvoju oni naš rad samo unapređuju.”

Prigodnim govorom, prisutnima se obratio Općinski načelnik Suad Huskić i zahvalio udruženjima na kvalitetnim projektima, te istakao dosadašnju korektnu saradnju sa svim udruženjima.

”Ove godine potpisali smo ugovore sa 54 udruženja za 75 projekata. Do kraja mjeseca očekujemo javni poziv UNDP-a kroz projekat RELOAD za projekte koji će se realizovati na području općine Tešanj, a za koje će biti, uz sredstva Općine Tešanj od 30% , izdvojeno oko 120 000 KM.” kazao je između ostalog Općinski načelnik Suad Huskić.

Suada Mujkić ispred Udruženja žena ”Ruka” Kalošević ističe da je ove godine Udruženje apliciralo za projekat Čarolija suvenira i ističe da se nadaju da će žene nešto novo naučiti i da će izvući neku korist iz tog projekta. 

”Ovogodišnje potpisivanje projekta se odnosi na 13.tradicionalni Sajam pčelarstva koji je proširen sa delicijama, sa etno stvaralaštvom itd, tako da na ovaj način nastavljamo tradiciju.” – ističe Mahmo Husibegović. 

Ukupna vrijednost današnjih ugovora je 381.600 KM i to za projekte: dva iz oblasti sajma, 9 kultura 17 ostali i 26 sport.

Rifa Vilašević/zosradio.ba


Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Isplaćena pomoć učenicima za nabavku udžbenika

Općina Doboj Jug uplatila je iznos od 50,00 KM...

Šemsa Mujaković: Veliko interesovanje žena za Asocijaciju poslovnih žena BiH

Na 18. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, Šemsa Mujaković,...

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio firmu “METAL LAND”

Općinski načelnik Mirnes Tukić nedavno je posjetio firmu "METAL...

Jasne poruke Sajma u Tešnju: Cilj svih treba da bude jaka privreda

U organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, danas je...