Osnovana Edukacijska mreža Jugoistočne Evrope

/

U firmi Planjax u Bobarama održana je Press konferencija Edukacijska mreža Jugoistočne Evrope (Educational network of Suotheast Europe-ENSEE). ENSSE su predstavili osnivači: akademik, prof. dr. Refik Šećibović predsjednik UO Flexible Invisible College Konjic, prof. dr. Nedim Čaušević direktor Instituta za certifikaciju sistema Sarajevo,  Janez Dekleva, projektni ekspert, direktor Međunarodnog centra za prenos znanja Ljubljana, prof. dr. Marijana Šećibović direktorica Visoke škole za turizam i menadžment Konjic, mr.sc. Bojana Vignjević , predjednica UO Nacionalnog centra za certifikaciju dodatnih kvalifikacija Beograd, doc dr. Bajruzin Hajro Planjac direktor Centra za obrazovanje odraslih Eduka BiH Tešanj i Hasib Gazibegović Institut za certifikaciju Podgorica.

Osnivači su obrazložili potrebu za osnivanjem ENSEE, zato što školski sistem ne podržava ono što traži privreda.  Tehnologije se brzo razvijaju, potrebe su sve veće za novijim zanimanjima, za instant znanjem koje će se steći na najbrži način, a zatim usavršavati kroz rad. Pri tome je potrebno imati kvalitet. Zato se uvodi sistem certificiranja koji je potvrda o kvalitetu, a davat će se na rok 5 ili 7 godina sa potrebom obnavljanja. Planira se u jesen i otvaranje karijernog centra.

Ova prilika je  iskorištena da se Centru za obrazovanje odraslih Eduka BiH uruči certifikat prema zahtjevima standarda EN ISO 9001:2015

Husein Galijašević/zosradio.ba



Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

INDONEZIJA JE ZEMLJA PARTNER 18. MEĐUNARODNOG SAJMA PRIVREDE TEŠANJ 2024

“Sa velikim zadovoljstvom potvrđujemo da će Republika Indonezija biti...

Za manje od mjesec dana u BiH propalo 105 preduzeća

U BiH je u prethodnih nešto manje od mjesec...

Prijavite se na biznis takmičenje – predstavite svoju kompaniju

Brčko distrikt, 25. jula 2024. – LRC Business Intelligence...