Gimnazija ”Musa Ćazim Ćatić” Tešanj ispratila 75 maturanata

/

Nakon četverogodišnjeg školovanja, večeras su svečanim defileom i zabavom i maturanti gimnazije ”Musa Ćazim Ćatić” obilježili kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

U prisustvu prijatelja, porodica, profesora ovogodišnji maturanti su se okupili na platou ispred OŠ ”Huso Hodžić”, nakon čega je uslijedio defile ulicama Tešnja. Među prisutnima smo vidjeli i članove KUD ”Pobjeda” koji su došli da maturantima koji su dio ovog društva požele sreću i uruče prigodne poklone. 

Prema riječima Adele Ibraković, direktorice ove škole ove godine 75 učenika je završilo svoje školovanje te ja za ZOS radio kazala: ”Ja se nadam da će oni uspjeti u svojoj nakani u budućnosti , da će pronaći sreću na fakultetima kao i budućem zaposlenju. Svakako se nadam da će nas posjetiti, doći u Gimnaziju da razmijenimo iskustva i ja im ovom prilikom želim puno sreće. ”

Za većinu od njih ovo je kraj tek jednog ciklusa školovanja, i već razmišljaju o upisima na visokoškolske ustanove. Kako smo već ranije pisali za učenika generacije je izabrana Mevludina Subašić. 

Galeriju fotografija možete pogledati na slijedećem linku.

Video zapis kako je izgledao defile pogledajte ovdje.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...