Husein Mutapčić, državljanin SAD porijeklom iz BiH, ubio recepcionerku Dinku, s kojom je bio u vezi

/

Sarajevski istražitelji polako sklapaju kockice zločina koji je jutros otkriven u hotelu “Alem” na Vracama. Kako saznajemo, završen je uviđaj, a ubijena je recepcionerka hotela. Nju je ubio američki državljanin porijeklom iz BiH, s kojim je bila u vezi. Muškarac je, navodno, i odsjeo u tom hotelu. Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi, 60-godišnji Husein Mutapčić, koji nema prijavljeno prebivalište u našoj državi, ubio je uposlenicu hotela Dinku, koja je poprilično mlađa od njega. 

Istražitelji utvrđuju motiv, a za sada smatraju da se radi o ljubomori. 

Uviđajna ekipa, naime, već je sačinila skicu lica mjesta, a, prema nezvaničnim informacijama od izvora bliskog istrazi, muškarac i žena pronađeni su mrtvi pored šanka u donjem dijelu hotela.

Informaciju Operativnom dežurstvu MUP-a Kantona Sarajevo dojavile su kolege iz Federalne uprave policije, a odmah su na lice mjesta upućeni istražitelji za krvne i seksualne delikte. 

Pored muškarca, prema preliminarnim informacijama, navodno je pronađen pištolj kojim je zločin počinjen te najmanje dvije čahure, koje su izuzete i bit će poslane na vještačenje. 

Istražitelji rade na identifikaciji muškarca i žene te se utvrđuje jesu li bili gosti hotela ili se radi o uposlenicima.

Kako nezvanično doznajemo, slučaj je otkriven kada su pripadnici FUP-a krenuli na doručak u obližnji restoran, a na putu ih je presrela spremačica iz hotela, koja im je kazala da u lobiju ima mrtvih te da se radi o ubistvu, nakon čega su pozvali pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo. 

zosradio.ba/http://avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Očekuje se umjeren ekonomski rast, inflacija u trećem kvartalu 2,2 odsto

Centralna banka BiH očekuje umjeren ekonomski rast u trećem...

U Bosni i Hercegovini nedostaje oko 70.000 radnika

Trenutno u Bosni i Hercegovini u svim sektorima nedostaje...

Nevrijeme stiglo u BiH: Ulice pod vodom, kolaps u saobraćaju

Kako su meteorolozi i najavili, nevrijeme je danas, 28....

Alarmantno poskupljenje u BiH: Potrošači u krizi, vlasti bez konkretnih mjera!

U svega nekoliko proteklih dana saznali smo da će...