SDA TEŠANJ PROTIV SDA BIH – SANKCIJE I KRIZA

/

Pred nama je nova epizoda srozavanja pozicije koju je SDA Tešanj decenijama imala u okviru ove stranke, ali to nije samo unutarstranačka stvar, jer se ovo zbivanje drastično odražava i tako što Tešanj danas u našoj državi gubi različite izuzetno značajne pozicije koje je nekada imao. 
Nakon nedavno održanog Kongresa SDA BiH, u subotu 05. oktobra ove godine, biće održana i prva sjednica novog Glavnog odbora SDA BiH na kojoj će biti izabrano 17 članova Predsjedništva SDA BiH, i dopunjeno članstvo Glavnog odbora SDA BiH.  
Ponuđene će biti tri liste, dvije za predsjedništvo i jedna za Glavni odbor SDA, a na listi predloženih nema nikoga iz Tešnja. 
Nema sumnje da su na sceni sankcije koje je najviši vrh SDA BiH uveo lokalnoj SDA Tešanj. Paradoks je u tome što se sve ovo događa unutar jedne političke stranke, a da sankcije pogađaju cjelokupnu tešanjsku zajednicu.
Uprkos svemu, u SDA Tešanj ubrzano provode izbore za mjesne odbore, mimo pravila izbornog postupka SDA što nam jasno govori da se drama nastavlja.
Redakcija/zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Da li znate da prilikom glasanja za općinska vijeća možete izabrati samo tri imena

Uoči lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, zakazanih za...

Zahida Binakaj: Hrabrost, inovacija i posvećenost zajednici

Zahida Binakaj, doktor farmaceutskih nauka i kandidatkinja na listi...

Hamza Hotić: Tešanj zaslužuje da bude jedno od regionalnih centara košarke

Hamza Hotić je dugogodišnji društveni i sportski radnik. Dugi...

Saopštenje za javnost: Poziv na odgovornost i konstruktivnu kampanju

Snaga naroda Tešanj uputila je saopštenje za javnost koje...