ZDK:Data saglasnost za zaključivanje novog kolektivnog ugovora za doktore medicine i stomatologije

/

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić, ministar zdravstva dr. Adnan Jupić i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Omer Škaljo održali su sastanak sa direktorima javnih zdravstvenih ustanova – Kantonalne bolnice Zenica, Opće bolnice Tešanj, Zavoda za medicinu rada, Zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti, Instituta za zdravlje i sigurnost hrane u Zenici te općinskih domova  zdravlja, na kojem je razgovarano o aktuelnim pregovorima o usaglašavanju novih kolektivnih ugovora za zdravstvene radnike u ovom kantonu.

Članovi Pregovaračkog tima kantonalnog Ministarstva zdravstva informirali su učesnike sastanka da je sa Samostalnim strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije ZDK postignut dogovor o novim platnim koeficijentima, koji predviđa povećanje koeficijenata u dva navrata do kraja 2020. godine, tako da je na sastanku data saglasnost da se nastave aktivnosti u pravcu zaključivanja novog kolektivnog ugovora sa ovim sindikatom.

U toku su i pregovori sa Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu, koji okuplja medicinsko osoblje i ostale radnike, ali se dogovor još ne nazire jer, kako je rečeno, zahtjevi sindikata prevazilaze realne mogućnosti Fonda zdravstvenog osiguranja i zdravstvenih ustanova u ovom kantonu.

Pres-služba ZDK

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Policijski timovi Uprave policije MUP-a ZDK vrše pretrese na 3 lokacije

U nastavku operativne akcije "META III" policijski timovi Uprave...

Centar ženskih prava iz Zenice pruža podršku ženama u Bosni i Hercegovini

Centar ženskih prava iz Zenice, osnovan 17. oktobra 1996....

Veliki broj oboljelih, hoće li biti proglašena epidemija morbila u ZDK?

Spec. dr. Maja Karač, načelnica Službe za zdravstvenu zaštiru...

Premijer Nezir Pivić otvorio Međunarodno otvoreno prvenstvo i Sportske igre paraplegičara FBiH

Na Atletskom stadionu Kamberovića polje održava se Međunarodno otvoreno...