Općina Doboj Jug: Posjeta najboljih u sportu

/

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je u posjetu delegaciju predvođenu predsjednikom Sportskog saveza Doboj Jug Kenanom Kurbašićem koju su sačinjavali nagrađeni na nedavno održanom proglašenju Najboljih u sportu u Doboj Jugu za 2019. godinu i njihovi treneri.

Načelnik Tukić čestitao je nagrađenima i zahvalio im se za sav trud koji ulažu kako bi sport i sportska dostignuća kako na pojedinačnom tako i ekipnom planu bili prepoznatljivi kada je Doboj Jug u pitanju, općina sa malim brojem stanovnika ali opet sa velikim brojem upornih i marljivih sportista i sportskih radnika.

Općina Doboj Jug će nastaviti izdvajati sredstva za aktivnosti Sportskog saveza i klubova koji djeluju u okviru njega, a ove godine su izdvajanja rekordna u poređenju sa prethodnim godinama.

Najbolji u sportu za 2019. godinu su:
– u ženskoj konkurenciji Lejla Mehinović,
– u muškoj konkurenciji Selmir Delić,
– u ekipnim sportovima Ahmet Begić i
– u invalidnom sportu Alija Avdić.

Ovom prilikom načelnik Tukić uručio je simbolične novčane nagrade najuspješnijima kao jedan vid dodatne motivacije i pružanja podrške za ono što ovi mladi i vrijedni ljudi rade.

Prilika je iskorištena i da ispred Kick-box kluba Fighter bude uručena i zahvalnica Općinskom načelniku Mirnesu Tukiću.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Velike gužve u saobraćaju na dionici Maglaj – Doboj

Kako javljaju naši čitatelji ovog jutra došlo je do...

Tešanj bogatiji za pet beba

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj u...

Nedavne kiše nisu ublažile sušu: Redukcije vode ostaju na snazi

Javno preduzeće "RAD" d.d. obavještava korisnike vodovodnih usluga da...

Besplatni autobusi za posjetioce 18. Međunarodnog sajma privrede Tešanj

U sklopu priprema za 18. Međunarodni sajam privrede Tešanj...