Evo kako ukloniti zagorjele naslage i masnoću sa šerpi bez ribanja i muke

/

Ako muku mučite sa otklanjanjem masnoće i ostataka kada vam
hrana u tavi ili šerpi zagori, možda jednostavno niste isprobali pravi metod.

Stručnjaci za čišćenje tvrde da rješenje leži u jednostavnom
sastojku – vinskom prašku za pecivo (kalijum bitartrat ili cream of tartar).

Ovaj proizvod je doslovce spas za zagorjelu tavu, a tehnika
čišćenja je sasvim prosta – pospite ga po dnu posude, dodajte vruću vodu i
ostavite sat vremena da odstoji.

Nakon toga, izribajte površinu grubim dijelom spužvice za
pranje suđa, a ovo bi trebalo da bude dovoljno da vaša tava ili šerpa ponovo
zablistaju.

Ipak, ako je riječ o debelim naslagama, možda ćete morati da
ponovite postupak.

Vinski prašak za pecivo se uglavnom koristi za pripremu
poslastica, a može se pronaći u specijalizovanim zdravim hranima ili dobro
opremljenim hipermarketima.

 zosradio.ba/hayat.ba


spot_img

Povezani postovi

Snijeg zabijelio brojna mjesta u BiH: Na planinama je prava zimska idila

Snijeg je tokom noći zabijelio planine i pojedina mjesta...

U Doboju lišene slobode tri osobe iz Doboj Istoka

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj jučer...

Udruženje žena oboljelih od raka dojke “Život” iz Zenice uručilo zahvalnicu ministrici Salčinović

Udruženje žena oboljelih od raka dojke “Život” iz Zenice...

Pedijatrijski dani u Zenici okupili 150 ljekara iz cijele BiH

Ljekarska komora Zeničko-dobojskog kantona je proteklog vikenda u Zenici...