Tešanj: Apel za pomoć Smaji Sinanoviću

/

Mjesna zajednica Raduša ovih dana je pokrenula humanitarni apel za pomoć a u svrhu stambenog zbrinjavanja Smaje Sinanovića. Njihov apel prenosimo u cijelosti:

”Sinanović Smajo rođen je 1971.godine, u Raduši gdje i danas živi. Završio je Srednju školu smjer tapetar. Bio je zaposlen u više firmi a zadnja firma u kojoj je radio je bila Alpina Bromi. Zbog bolesti i operacije kičme (tri puta) nije mogao nastaviti raditi i proglašen je invalidom 60 % Sada se nalazi na evidenciji nezaposlenih lica kod Biroa za zapošljavanje u Tešnju. Bio je pripadnik ARBiH tokom cijelog rata. 

Smajo nema nikakvih primanja, a zdravstveno stanje mu ne dozvoljava da radi i sebi obezbijedi sredstva za život. Nema ni godine starosti kako bi ostvario pravo na penziju, ili neko drugo primanje po osnovu učešća u odbrani BiH. 
Smajo živi u ruševnoj kući koja mu je ostala od roditelja i koja nije uslovna za stanovanje. Nikakva rekonstrukcija kuće ne dolazi u obzir jer je objekat građen davne 1966.godine materijalima lošeg kvaliteta. Uzimajući u obzir tešku situaciju u kojoj se ovaj naš sugrađanin nalazi, Savjet Mjesne zajednice Raduša je na svojoj 25.redovnoj sjednici održanoj 31.08.2020.godine, odlučio da pokrene Humanitarnu akciju za prikupljanje sredstava za pomoć Smaji u stambenom zbrinjavanju. 
Pozivamo sva pravna i fizička lica da u skladu sa svojim mogućnostima podrže ovu akciju. Sredstva se mogu uplatiti na slijedeći račun: 
1011600073450492 otvoren kod PBS-a Poslovnica u Tešnju. 
Za sve informacije možete kontaktirati na telefon: 032 650 461, e-mail: mzradusa@hotmail.com. ” – navodi se u ovom apelu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Ovo je Tešnjak koji treba našu pomoć- budimo humani kao i uvijek!

Prvi ciklus je uspješno urađen i uplaćena je prva...

Sabina iz Tešnja nema novac da kupi terapiju svojoj kćerki

Našoj redakciji se obratila majka djevojčice koja boluje od...

Pomozimo da Sena iz Tešnja pobijedi rak dojke

Apel sa brojem 17047 pokrećemo za Senu mesarku Tešanjku...

Petogodišnjem Tešnjaku potrebna naša pomoć

HO „Help Others“ – Salzburg (Pomozi drugima) pokreće hitan...