Sočna torta od kesten-pirea i čokolade koja se priprema bez grama brašna

/

Ova torta od kestena i čokolade bez brašna i šećera idealna je za početnike jer je jednostavna za pripremu i što je najvažnije – svi koji je probaju ostat će bez riječi.

SASTOJCI ZA TORTU OD KESTENA I ČOKOLADE:

225 grama tamne čokolade
6 jaja
prstohvat soli
125 grama maslaca
40 dag kesten pirea
2 žlice ruma

PRELJEV OD ČOKOLADE:

100 grama tamne čokolade
250 mililitara vrhnja za šlag
po želji nekoliko kapi ekstrakta od vanilije

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

2. Odvojite bjelanjke od žutanjaka i u posebnoj posudi uz dodatak malo soli istucite bjelanjke u snijeg. U drugoj posudi izmiksajte žutanjke, kesten pire i maslac.

3. U smjesu lagano dodajte polovicu snijega od bjelanjaka, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte te u smjesu dodajte i ostatak snijega.

4. Kalup za tortu premažite s malo maslaca i posipajte s krušnim mrvicama ili obložite papirom za pečenje te smjesu prelijte u kalup.

Pustite tortu da se peče između 40 i 50 minuta. Nakon pečenja pustite je da se ohladi.

Napomena: Torta mora ostati nešto mekša u sredini. Ako koristite trik s čačkalicom kako biste provjerili je li torta pečena, vodite računa da čačkalica ne smije izaći potpuno čista.

Priprema preljeva:

1. Izmrvite čokoladu i otopite je na pari. Prelijte sa slatkim vrhnjem, dodajte nekoliko kapi ekstrakta od vanilije i miješajte dok ne dobijete jednobojnu, smeđu smjesu.

2. Dok je smjesa još vruća prelijte je preko torte.

Dobar tek!

zadovoljna.dnevnik.hr/zosradio.ba

spot_img

Povezani postovi

Užitak za cijelu porodicu: Savršen recept za domaći pileći paprikaš

Sastojci koje možete pronaći na svakoj pijaci ili u...

Kraljevska poslastica od jednostavnih sastojaka: Recept za kremastu medenu tortu

Medena torta ili ruski medovik je recept star preko...

Savjet: Sprječavanje prskanja prilikom prženja

Na društvenim mrežama često nailazimo na trikove koji nam...

Da li posuda sa solju može spriječiti kondenz? Evo šta uraditi umjesto toga

U domu, sučeljavanje s kondenzacijom može biti izazov, ali...